II suvemängud toimuvad laupäeval, 9. juulil kell 11 Põlva vallas Lutsu külas. III võistlused, osavõtjate arvud

1. Viktoriin Osalejate arv piiramata. Teema - tunne Põlva valda. 10 küsimust + üks küsimus igalt võistkonnalt.

2. Juhi kahevõistlus Võistleb külavanem. Külavanema puudumisel võib võistelda võistkonna esindaja. Arvesse lähevad vibulaskmise ja rammumehe tulemused.

3. Suvevolle Küla võistkonnas kuni 6 võistlejat. Väljakul 4 võistlejat, vähemalt 2 nendest on naised. Mängitakse liivaväljakul saalivõrkpallireeglite alusel. Võistlussüsteem selgub vastavalt osavõtjate arvule.

Iga küla kindlustab kohtunikepaari (vilekohtunik + punktilugeja- kohtunik).

4. Orienteerumisvõistlus Küla võistkonnas 6 võistlejat, vähemalt 3 nendest naised. Võistlus kolmele paarile, paarilistest alati üks on naine.

Kasutada on kaart. Otsida tuleb kolm kontrollpunkti, kus tuleb lahendada ka üks ülesanne.

Kõik kolm rada on erineva pikkusega (lühike, keskmine ja pikk rada). Rada läbitakse teatevõistlusena.

Korraga on rajal üks paar. Kui üks paar tuleb tagasi, siis läheb järgmine. Kontrollpunktide läbimise järjekord on vaba. Võistlus on lõppenud, kui kõik kolm paari on rajal käinud. Võidab kiireim võistkond.

5. Saapavise Küla võistlejate arv piiramata. Võistlus on individuaal-võistkondlik.

Viskestiil kõigile ühesugune - harkseis seljaga viske suunas, hooliigutus ülalt alla, vise jalgade vahelt. Saabas korraldajatelt. Igal võistlejal on 3 katset.

Individuaalne paremusjärjestus naiste ja meeste osas selgitatakse eraldi.

Võistkondlikus arvestuses võidab võistkond, kelle kahe osaleja, parema mehe ja parema naise poolt saavutatud tulemus kokku on pikim. Võrdse tulemuse korral osutub parimaks võistkond, kelle võistkonnas on tehtud pikim vise.

6. Vibulaskmine Küla võistkonda esindab kuni 4 võistlejat, nendest üks on külavanem ja vähemalt üks on naine. Võistlus on individuaalvõistkondlik. Individuaalne paremusjärjestus naiste ja meeste osas selgitatakse eraldi.

Võistkondlik tulemus saadakse ühe mehe ja ühe naise parima tulemuse liitmise summana. Võidab võistkond, kelle kahe osaleja, parema mehe ja parema naise poolt saavutatud tulemus kokku on parim. Võrdse tulemuse korral toimub ümberlaskmine. Eraldi tehakse paremusjärjestus juhi kahevõistluse arvestuseks.

7. Rammumehe kolmevõistlus Küla võistkonda esindab kuni 3 võistlejat. Rammumehe kolmevõistluse paremusjärjestus selgub kolme osavõistluse kohapunktide liitmise tulemusena, st võidab võistleja, kelle kohapunktide kogusumma on väikseim.

Võistkondlikku arvestuses läheb arvesse parima võistleja tulemus. Eraldi tehakse paremusjärjestus juhi kahevõistluse arvestuseks.

Võistlusalad:

24kg sangpommi rebimine ühe minuti jooksul; topispalliheide. Heidetakse neljas erinevas stiilis.

* Üle pea näoga viske suunas
* üle pea seljaga viske suunas
* „pesunaise stiilis", st kahe käega alt näoga viske suunas
* alt jalgade vahelt seljaga viske suunas.

Heited toimuvad järjekorras. Iga järgmine heide algab sealt, kust eelmine heide lõppes. Võidab see, kelle koguheidete tulemus kokku on pikim.

Kangil rippumine. Võidab see, kes ajaliselt kauem ripub.

8. Teatevõistlus Küla võistkonnas 6 võistlejat, vähemalt 3 nendest naised. Võistlus toimub paarides (alati üks paarilistest on naine).

Teatevõistluse järjekord: kotijooks, aerutamine, naisekandmine. Edasi tuleb anda ka teatepulka. Teatevõistluse järjekord:

1) Kotijooks- mõlemad võistlejad on kotis ja läbivad raja hüpates-joostes.
2) Aerutamine - Mõlemad võistlejad panevad selga päästevestid ja lähevad kummipaati, naine aerutab ühest tiigi äärest teise
3) Naise kandmine. Naise kandmine toimub vabalt valitud stiilis. Teatevõistluse võidab kogu distantsile vähem aega kulutanud võistkond

9. Köievedu - Küla võistkonnas 6 võistlejat (5 võistlejat + 1 varu. Võistlussüsteem selgub vastavalt osavõtjate arvule. Varuvõistlejat võib kasutada iga tõmbe järel.

IV Osavõtjad

1. Küla võib olla esindatud oma võistkonnaga, mis on moodustatud külas elavatest või külas kinnisvara omavatest isikutest.

2. Mitu küla võivad moodustada ühise võistkonna.

3. Võistleja võib esindada suvemängude ajal ainult ühe küla võistkonda.

4. Iga võistleja kannab vastutust oma tervisliku seisundi eest ise.

V Üldvõitja selgitamine

Üldparemusjärjestuse selgitamiseks arvestatakse 7 paremat spordiala.

VI Toitlustamine

Kohapeal toimub toitlustamine. Lõunatoidu eest tuleb tasuda osalejatel endal 1 euro inimene.

Avatud ka müügipunkt.

Lõunasöök toimub ajavahemikus kell 14-16 jooksvalt, ilma võistlusprogrammi katkestamata.

VII Tegevus lastele

kell 12 - 14 toimub organiseeritud tegevus lastele.

Eraldi toimuvad lastele võistlused. Tunnustatakse vanuseklasside kolme paremat poissi ja kolme paremat tüdrukut. Lastevõistlusel osalevad kuni 13aastased (kaasa arvatud). Lastega tegevusi korraldab Taevaskoja Salamaalt Iia Timmi.

VIII Registreerimine

Eelregistreerimine teha hiljemalt esmaspäevaks, 4. juuliks e-posti aadressil: eve@polvavald.ee või telefonil 797 6370, 514 7682.

Teatada spordialadest osavõtt ja toitlustamist soovijate arv. Küla erinevate alade võistkondade nimeline koosseis registreerida võistluspäeva hommikul kl 10.30 sekretariaadis.

Viktoriini jaoks esitada korraldajatele üks küsimus oma piirkonna või küla kohta. Küsimusega koos lisada ka vastus ja näidata allikas, kust on küsimuse vastuse kohta teavet võimalik lugeda.

Täpsem juhend Põlva valla kodulehel www.polvavald.ee
Info :

797 6370, 514 7682
Eve Sokk
Põlva valla haridusja kultuurinõunik

797 6361,5172455
Arne Tilk
vallavanem

5647 4128
Janno Rüütle
Lutsu külavanem