Põlvamaa Rohelisema märgi pälvisid ka Figuraata OÜ, mille toodangusse kuuluvad hapukapsas ning hapukapsas porgandi, küüslaugu ja köömnetega. Hapukapsas on meeldivalt krõmps ja pikkalt riivitud. Tooted on pakendatud ämbrisse, mis teeb ostjale transpordi mugavaks ning samas on hiljem võimalik pakendit taaskasutada teiste toiduainete hoiustamiseks.

Veel omistati Rohelisem märk Põhjala Teetalu OÜ marja- ja taimeteedele. Marjateed sisaldavad külmkuivatatud marju ja talus kasvatatud piparmünti. Toodetel on põnevad ja samas säilivust tagavad pakendid. Põhjala Teetalu ekspordib oma tooteid mitmesse Euroopa riiki.

"Esmakordselt omistas meie komisjon märgi käsitööõllele. Tore, et traditsiooniliste toodete kõrvale on tulnud ka teistsuguseid joogitooteid. Figuraata OÜ on siiani tegelenud ainult ekspordiga, kuid nüüd on ka meil võimalus nende tootevalikust osa saada," sõnas Põlvamaa Rohelisema märgi võrgustiku eestvedaja Tiiu Marran.

Põlvamaa Rohelisem märk ühendab Põlvamaa looduslikust toorainest ja kohapeal tehtud kvaliteetseid tooteid ja teenuseid ning seda väljastatakse alates 2009. aastast. Tänaseks on Põlvamaa Rohelisema märgiga tunnustatud üle 260 tootenimetuse, mida pakub 53 Põlvamaa ettevõtet.

Rohelisema märgi loomise mõte tekkis Põlvamaa ettevõtjate ühisarutelude käigus ning selle väljaandmist kureerib Põlvamaa Arenduskeskus. Rohelisema märgi kujundus ja idee on seotud maakonna tunnuslausega "Põlvamaa - rohelisem elu".