Sel aastal saab toimuma 15 erinevat üritust - näiteks õppida restaureerima ja roigasmööblit valmistama ning kasutama erinevaid ürte kosmeetikumides. Loodusfotograafide käe all õpitakse loodust pildistama ning koos Indrek Kivisaluga hoidiseid valmistama.Tuntud loodusemehe Aleksei Turovskiga käiakse retkedel Kiidjärvel ja Valgesoos, samuti kutsutakse huvilisi taluretkele või koos mükoloogidega metsa seenele. Mõttemustrite murdmine rohelisema elulaadi suunas saab toimuma õhtustel lõkkeloengutel. Oma panuse looduskeskkonna hoiule saab aga anda talgutel.

„Kuna osalejate registreerimisega alustasime 1. juulist, siis on mõnedes õpitubades juba kõik kohad broneeritud. Populaarseimateks osutusid sel aastal Koržetsi kalaretk ning maitsetaimede õpituba, aga ka Piusa ürgoru talgute vastu on suur huvi olnud," rääkis ökofestivali projektijuht Ulla-Maia Timmo.

Küll aga kutsutakse kõiki huvilisi laupäeval, 20. augustil Põlva Talurahvamuuseumisse Karilatsis, kus saab toimuma suur perepäev. Kavas on potipõllunduse seminar, toimuvad metsaretked, avatud on keskkonnateadmiste ja rohelise energia teabetoad ning mitmed näitused. Loodustoodete laadal pakutakse eelkõige omamaist toitu ja käsitööd ning meistite alal saab ka ise oma oskusi arendada. Head muusikat teevad folkorkester Tuulelõõtsutajad ning ansambel Jäääär, tantsule kutsub noorte rahvatantsurühm Kagu Kabujalakesed.

Täpsemat informatsiooni ökofestivali kohta saab festivali kodulehelt www.ecofest.ee, samas saab ka ennast retkedele ja õpitubadesse registreerida.