Kaks päeva, 27 starti ja 15 võistlejat

Ponide arvestuses saavutas esimese koha Pille-Riin Reinaus, hobune Harton, groom Priit Reinaus.

Antud võistluse raames andsime välja ka noorsportlase motivatsiooni eriauhinna, milleks oli Otepää Seikluspargi pilet ja Eesti Maanteemuuseumi terve hooaja perepilet. Auhinna pälvis Pille-Riin Reinaus.

Hobuste arvestuses oli esikolmiku väljaselgitamisel mitu pingelist momenti. Võistlusjärgselt selgus, et stardi- ja lõpukella vahe on natukene üle 60 sekundi ning see läks Ülar Raudsepale maksma kolmanda koha.

Esikoht läks meie naabritele Lätti, selle saavutas staažikas võistleja Dace Sture, hobune Hipija (groom Dana Sture), teise koha saavutas Evelyn Piiritalu, hobune Olli (groomid Henriette Gepeka ja Lennart Von Moller).

Kolmanda-neljanda koha punktivahe tuli üliväike (148,58 ja 148,93), seda mõjutasid kaheksa karistuspunkti rännakul normajast kiiremini sõitmise eest, ning seetõttu jäi napilt-napilt neljandale kohale Ülar Raudsepp, hobune Friidom (groomid Ivo Maasik ja Anna-Mari Raudsepp).

Kolmanda koha saavutas Urmas Saks, hobune Kelli Ex Kris (groom Tarmo Ibis).

Nende kahe võistleja vahel on aastate jooksul tekkinud väga tihe heasüdamlik sportlik konkurents, mida antud võistluse tulemused veel rohkem pingestavad. Tibusid loetakse aga sügisel ja küllap me veel kuuleme, kuidas koduvalla võistlejal rakendihooaeg läks! Koolisõidus eestlastest parim punktitulemus Ülar Raudsepal annab lootust tublile hooajale ja viitab talvel tehtud raskele tööle. Pöidlad pihku!

Iga võistluse näo kujundavad aga just võistlejad ja kätt südamele pannes võin öelda, et sellel võistlusel oli igati tore nägu. Soovin kõiki osalejaid, kaaskorraldajaid ja kohtunikke selle eest tänada! Kaaskorraldajana võin öelda, et suurim tänu on see, kui võistlejad on rahul. Kõik võistlejad. Selle hea tundega lahkusime peale rikkalikku auhinnatseremooniat pühapäeval Vinni talust.

Täname südamest sponsoreid, kes seisid head selle eest, et võistlejate vaim ja motivatsioon saaks hooaja alguseks tugeva aluse:
Eesti Maanteemuuseum
Emajõe Lodjaselts MTÜ
Kirjastus Koolibri
Lesta Tall OÜ
Lõuna Pagarid AS
Maaleht
Kalarestoran Neljapäev
Nõo Ratsaspordiklubi MTÜ
Otepää Seikluspark OÜ
Pallim loomakliinik
Priit Tikk Kanuumatkad
Sunday Horse OÜ
Süvahavva Loodustalu OÜ
Targa Tervis OÜ
Vastse-Kuuste Vallavalitsus
Vikipesa MTÜ
Cravex OÜ
Tikandimeister OÜ

Meie kõigi suur tänu läheb Vastse-Kuuste Vallavalitsusele, kes oli meie kõrval ja meid toetamas terve võistluse aja - seda nii planeerivas, täidesaatvas kui ka ettevalmistavas faasis. Loodame, et meie koostöö jätkub ka järgmistel aastatel.

Kiitus meile on ka kiitus vallale ja siinkohal sooviksimegi seda teie kõigiga jagada! Saime võistlejatelt väga palju kiitvat tagasisidet võistlusplatsi, asukoha ja tõkete osas - nii konstruktsiooni, teostuse kui ka loomingulisuse ja loogilisuse eest. Samuti avaldati lootust, et Lõuna-Eesti rakendispordi võistluste keskmeks kujunebki just Põlvamaa ja Vastse-Kuuste. Meie võistlust käis vaatamas ka üks belglasest rakendisportlane, kes avaldas tunnustust ja arvas, et temale meeldiks sellisel platsil sõita küll. See kõik andis meile juurde tahet, jõudu ning jaksu.

Oleme väga tänulikud, et vald on võistlust väärtustanud, vajalikuks pidanud ja leidnud võimaluse selle toetamiseks, õhutades sel viisil spordiinitsiatiivi tärkamist, ning et oleme kaasatud valla arengule kaasaaitamisse.

Juba vanarahvas ütles, et me kõik lõikame seda, mida külvame.
Mis meist ja meie plaanidest välja kasvab, seda näeme alles aastate pärast.

Praegu saame öelda vaid seda, et seeme on mullas ja pinnas on väga hea.