Eesti Põllumajandus Kaubanduskoja juhi Roomet Sõrmuse sõnul on rukkileib Eesti köögi alustala, millest tulenevalt on loomulik, et see ka Grüne Woche messil Eesti väljapaneku fookuses. "Soovime messi külastajaid meelitada ahjusooja leiva lõhnaga ja pakkuda erinevate toitude juurde Raili küpsetatud värsket leiba. Vähemtähtis pole Raili suurepärane saksa keele oskus - messil osalemine ja Eesti tutvustamine tähendab eelkõige ju suhtlemist külastajatega," põhjendab Sõrmus tehtud valikut.

Raili enda sõnul täidab messil osalemine teda suurepäraste emotsioonidega. Samas, kuna käed on pidevalt tööd täis pole ta veel jõudnud ise ringi vaadata ega välisturule laienemise võimalusi lähemalt uurida. Küll aga on ta andnud mitmeid intervjuusid nii vene kui saksa keeles, sealhulgas sealsele suurimale telekanalile.

Eesti on Grüne Wochel osalenud alates 1993. aastast. Tänavu on Eesti ka messi partnerriigiks, saades selle au esimesena Balti- ja Põhjamaade seas. Sellega seoses on Eesti korraldada messi avatseremoonia ICC Kongresside palees, millel osaleb ligi 5000 külalist. Kõnega esineb ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Põlvamaalt esinevad Avatseremoonia kultuuriprogrammis Zetod, lisaks neile Estonian Voices, UMA ning torupillimängijad Sandra Sillamaa ja Kätlin Jaago.

Toidu- ja põllumajandusmessi Grüne Woche korraldatakse aastast 1926. Tänavu osaleb sellel 70 riiki. Ligi 124 000 m2 laiuvat messi külastab kümne päeva jooksul kuni 500 000 inimest.