Mõne aastatagusest menukast telesaatest «Laululahing» eduka osalemisega tuntust kogunud koor tegutseb peadirigent Vilve Maide juhatusel aastast 2003. Suhteliselt lühikese aja jooksul on nad jõudnud Eesti naiskooride hulgas arvestatavale kohale.

Ligi 60-liikmelist koori iseloomustab elurõõm, isikupära ja julgus mitmekülgselt ja uuendusmeelselt tegutseda.

Emajõe Laulikute repertuaar laieneb pidevalt, sisaldades nii eesti kui ka välisautorite teoseid rahvaluule seadetest ooperikoorideni, kirikumuusikast levimuusika töötlusteni, naiskooride ja laulupidude lauluvarasalve kuuluvast rääkimata.

Koor tunneb rõõmu laulmisest ja koorielust. Koos musitseerivad peamiselt noored aktiivsed naised, keda ühendab lisaks armastusele koorilaulu vastu ka soov osaleda toetava panusena ühiskondlikus elus. Eesti koorilaulukultuuri edendamiseks seatakse endale üha kõrgemaid muusikalisi eesmärke, mis väljenduvad üheltpoolt nõudliku repertuaari üha professionaalsemas omandamises, uudisrepertuaari tellimises ja ettekandmises, teisalt ka meelelahutusliku ja uuendusmeelse koorilaulu võimaluste kasutamises ja rikastamises.

Koor on võistelnud paljudel konkursitel maailma eri paigus. Näiteks 2005. aastal saavutasid ENLSi naiskooride võistulaulmisel B-kategoorias I koha. Peadirigent Vilve Maide sai 2005. a võistulaulmisel noore dirigendi preemia. 2008. aastal pälvisid Emajõe Laulikud «Ernesaks 100» konkursil A-kategoorias III koha jne. Koor on osalenud mitmetes huvitavates muusikalistes projektides: Kulno Süvalepa laulude õhtul «Kaunimad aastad 10», Peeter Volkonski 50. juubeli kontserdil «Volkonski annab aru», Tartu levimuusikpäevadel, arvukatel heategevuskontsertidel ning terviseüritustel.

Viimaste aastate jooksul on kooril olnud rõõm kogeda koostööd erinevate dirigentidega (Tarmo Leinatamm, Toomas Vavilov, Marge Matson) ning esmaesitada teoseid Kristo Matsoni, Peeter Volkonski, Toomas Lunge ja Rein Rannapi sulest.

2009. aasta jääb Emajõe Laulikute ajalukku kui TuleTulemise aasta, mil koos Tartu Meeskooriga Akadeemiline Emajõgi osaleti Tartu laulupeo tule viimisel Tartust Tallinna XXV Üldlaulupeole. Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves on öelnud «Eesti on meie oma riik, meie vanemate ja vanavanemate looming, meie endi õnn ja rõõm. Ainult meile endile, meile kõigile, kuulub privileeg ja samas kohustus otsustada, kuidas me edasi läheme ja millise Eesti me oma lastele pärandame. Tehkem Eesti ühiselt suuremaks!»

Enne 24. veebruari õhtul telerite vahendusel suurejoonelisest presidendi vastuvõtust osa saamist tunnetagem seda ühtsuse tunnet ka oma väikeses, armsas kodulinnas Põlvas, nautides üheskoos ilusat muusikat.