Novembris toimunud noorsootöö nädalaks kujundasime koos noortega seintele praeguste noorsootöötajate pildid ja arutlesime selle üle, millised on meie tööülesanded ning milline peaks olema üks ideaalne noorsootöötaja - noorte arvates lõbus, sõbralik ja karm.

Toimunud on mitu väljasõitu ja üritusi nii linnas, maakonnas kui ka kaugemal.

Nii käidi kevadel Tartus Ahhaa keskuses teadlaseametiga tutvumas, sügisel külastati maanteemuuseumi. Maikuus võisteldi linnaorienteerumises Läänemere linnade liidu rahastatud projekti „Sport on lahe" raames.

Kevadel keskenduti tööelu tutvustavatele tegevustele. Külastati mitmeid Võrumaa ettevõtteid. Oma ametit käisid noortekeskuses tutvustamas erinevate elualade esindajad. Suvel said paljud Võru linna ja valla noored töökogemuse Võrumaa õpilasmalevas.

Märtsis külastasime koos kollektiiviga noortekeskusi Eestis, kus teiste noortejuhtidega kogemusi jagades tööks uusi mõtteid kogusime. Noorsootöötaja Stiina osales maikuus inimõigusteteemalisel laagriliidrite koolitusel Venemaal ja juulis rahvusvahelisel partnerlusseminaril Poolas ning novembris tutvus noorsootööga Gruusias. Nendel sõitudel sai ta palju kogemusi, kontakte ja ideid, mida ka Võru linna noorsootöös rakendada. Kindlasti said need ajendiks alustada Maailmaklubi sündmuste sarja.

Maailmaklubi raames on kõigil noortel ja vanadel maailmahuvilistel võimalus kohtuda põnevate rahvusvaheliste külalistega ning arutleda erinevate võimaluste üle maailmas. Kohtumiste teemadeks olid rahvusvahelised noortevahetused ja välismaal vahetusõpilaseks olemine. Oma koduriiki käisid tutvustamas külalised Belgiast, Saksamaalt ja Portugalist. Eesti Pagulasabi vabatahtlike foorumteatrigrupp esines etendusega, kus kajastati pagulaste elu praeguses Eestis. Detsembrikuu Maailmaklubi toimus inimõiguste päeval, vaadati teemakohast filmi. Maailmaklubi sündmused jätkuvad ka tuleval aastal.

Endiselt on käsil noortekeskuse aktiivgrupi kokkupanek.

Ootame sinna ettevõtlikke ja asjalikke noori, kellel on endal huvi midagi korraldada ja noortekeskuse tegemiste juures abiks olla. Esimese sammuna osalesime koos noortega juba koolitusel „Ideest projektini", mille tulemusena on kavas korraldada rahvusvaheline noortevahetusprojekt. Septembris saatis noortekeskus Rumeeniasse muusikateemalisele noortevahetusele Võru muusikakooli esindajad.

Saadud kogemused olid positiivsed ja ka novembris toimunud osaluskogus tõid noored välja, et ootavad rohkem võimalusi osaleda rahvusvahelistes projektides.

Oluline on selles aastas olnud veel nii kodulehekülje arendamine kui ka ESFi hanke teostamine. Noortekeskuses toimus veel meediaring ning noortekeskus ise jagas noortele omaalgatuslike projektide jaoks raha. Noorte omaalgatusena toimusid filmilaager, ballettitrennid, paar väljasõitu ning Põlva- ja Võrumaa noortekeskuste moeshow. Avatud noortekeskuste fondist saadud raha kasutasime sel aastal eelkõige inventari värskendamiseks ning vahendite soetamiseks. See oli noorte endi ettepanek.

Käelised tegevused on noortekeskuses üha populaarsemad ning noored tahtsid, et vahendid oleksid kättesaadavad kogu aeg.

Noortekeskuse töötajad osalesid aktiivselt ka noorsootöö kvaliteedi hindamisel, tänu sellele on päris palju sisendeid uueks aastaks.

Soovime suurendada noorte enda panust ja kaasatust igapäevastesse tegevustesse ning arvestada nende ettepanekutega.

Noortekeskuses on noortel võimalus saada uusi kogemusi ja ennast teostada. Täname noori, lapsevanemaid ja oma toetajaid usalduse eest ning ootame põnevusega uusi kohtumisi!