Kodanikukino aktsiooni mõte ongi paralleelselt isetegemise ja katsetamisega läbi temaatiliste koolituste saada teadmisi sellest, kuidas filmilevi laiemalt toimub - mida kujutab endast ühe filmi turundamine ja info kommunikeerimine ning kuidas kaasata inimesi, kes kohapeal enam ammu (või mitte kunagi) pole sellise teenusega kokku puutunud. Teisalt on idee läbi koolituste (ning suvekooli) tuua meie kodanikukino punktide eestvedajaid ikka ja jälle kokku hoidmaks teema õhus ning kontaktid sidusad.

Kinobuss MTÜ on sõltumatu filmiorganisatsioon (tegutsenud aastast 2001, juriidiliselt asutatud 2002), mille missioon on „kino koju kätte" meetodil hoida ja arendada kino- ja filmikultuuri Eestis; toetada-levitada teadmisi filmi- ja meediaharidusest.

Kinobussi tegevuse eesmärgid ja roll: hoida tegutsemas kinokultuuri üritusi kõikjal Eesti väikeasulates ning -linnades, kus kino (enam) ei eksisteeri; edendada Eesti filmide levikut nii Eestis ning mujal maailmas ning tutvustada Euroopa filme ja edendada nende kättesaadavust; hoida üleval huvi maailmakino (väärtfilmide) vastu; levitada filmi- ning meediahariduse alaseid teadmisi ja vajadusel pakkuda selle alaseid koolitusi.

Esimene kinoseanss oli Porkunis 23 detsembril vaatama tuli 15 filmihuvilist .Näitasime filmi VÕLUHÕBE 2

Järgmine filmivaatamine toimus jaanuaris" EESTLANNA PARIISIS". Külastajaid oli vähem.

Porkuni Rahvamaja ootab filmihuviliste suuremat vaatajaskonda juba 3 veebruaril film ALBERT NOBBS

Tuntud Kolumbia kirjaniku Gabriel García Marqueze poja Rodrigo García ("Things you can tell just by looking at her", "Nine Lives") mängufilm põhineb Iiri kirjaniku George Moore'i romaanil "The Singular Life of Albert Nobbs". Film kandideeris 2012. a. kolmele Oscarile, Glenn Close on Albert Nobbsi rolli eest saanud arvukalt preemiaid.

17 veebruaril KARIKAKRAMÄNG II - UUS FILM

Kolmest filmist koosnev kassett "KARIKAKRAMÄNG II" vaatleb kolme erinevat eluiga, kus inimene on sunnitud langetama otsuseid, mis mõjutavad tema ülejäänud elu. Sellised hetked saabuvad sama äkki ja dramaatiliselt kui esimene armumine. Kuidas nende kriisidega toime tulla nooruses, varases keskeas ja kuldsetes aastates?

Ootame kinno. Jälgige reklaami, ärge unustage kinokultuuri, külastage kodanikukino.

PORKUNI RAHVAMAJA KODULEHT: www porkunirahvamaja.sauropol.com.