Kõik hooned on muinsuskaitse all, see tähendab igale hoonele muinsuskaitse eritingimuste loomist. Üldiselt kehtib reegel, et vanamaja, vanad ehitusvõtted. Originaalis taastamine tähendab seda, et aknad on väikeste ruutudega, ei lubata plastaknaid, krohviks tohib olla lubikrohv jne. Ühesõnaga võimalikult lähedane algupärasega. Lisaks on muinsukaitse poolt lisatud ümber mõisa territooriumi ehituskaitsevöönd säilitamaks mõisa algupärast ehitusplaneerimist.

Ootamatusi on tulnud väga palju ette. Teenijatemaja niiskuskahjustused osutusid niivõrd suurteks, et lahtivõetuna jäid järgi ainult seinad. Seega tuleb maja uuesti üles ehitada. Teenijatemaja võiks järgmiseks aastaks valmis olla. Edasi liigutakse peamajaga. Peamaja osas on muinsuskaitse toetusel niiskuskahjustusest tingitud majavammi tõrje sooritatud. Kurb, et eelmise omaniku käes olles ei ole vee sissejookse peatatud, millest on välja arenenud väga suured majavammi kolded, mille likvideerimisega oleks pidanud juba eos alustama. Ligi aasta on peamaja tuuldunud, saavutatud on normaalne sisekliima, et üldse oleks võimalik midagi teha. Eelmise omaniku tihe akende sulgemine ja õhuavade kinni panemine oli suur viga, see lõi head eeldused hallituse ja niiskuskahjustuse tekkeks, samas hoidis ära võib-olla nii mõnegi vandalismiakti, eks see kahe otsaga asi ole.

Majavamm liigub väga kiirelt, pea veerand peamajast on välja lõhutud. See tuleb nüüd kõik uuesti üles ehitada. Seda ei oska küll öelda, millal kompleks valmis saab. Vaikselt areneb ja see ongi kõige olulisem. Vana hoone taastamine ei saagi kiiresti käia. Siin on palju käsitööd, meistrioskust ja aega vaja. Tööd, aega ja raha kulub meeletult, aga loodan, et see on seda kõike väärt. Vast mõni avanev EL-i fond on nõus toetama, eks paistab.