Vallavanema sõnul tingis uue elektrijaama rajamise senise jõujaama vananemine, seejuures arvestati saare kogukonna vajaduste ja võimalikult parima tehnilise, arhitektuurilise ning keskkonnasõbraliku lahenduse saavutamisega.

"Uus generaatorjaam rajati renoveeritava Kelnase sadama kõrvale. Siia on lihtsam transportida diiselkütust, mida saab nüüd laadida mahutitesse otse laevalt. Kaasaegne generaator on oluliselt väiksem müratekitaja kui endine, küla keskel töötanud jaam. Eesti Energia arvestas oma projektis arhitektuurse sobivuse nõuet väikesaarele ning lisas valla palvel täiendava mürasummuti," lausus Oravas.

Eesti Energia Jaotusvõrgu rajatud Prangli diiselelektrijaam on mandrilt jälgitav ja peamiste elektriseadmete osas ka juhitav. Uus elektrijaam on varustatud kahe 30-kuupmeetrise kütusemahutiga. Saart varustab elektriga kaks uut vajadusel paralleelselt töötavat 180 kW diiselgeneraatorit. Elektrijaam on varustatud helisummutussüsteemi ning tulekustutussüsteemiga.

Uue elektrijaama ehitus algas 2009. aasta septembris. Ehitustöid teostas AS Skanska EMV. Elektrijaama maksumus on 6,44 miljonit krooni. Prangli saarel on Eesti Energia Jaotusvõrgul 121 klienti.