Ka varem on Pranglil koore ja orkestreid esinemas käinud, ent selline ühislaulmine ja n-ö laulupeo mõõtu ettevõtmine oli esmakordne. Laulupeo üks eestvedajaid Heikki Põhi ütles, et ürituse teeb eriliseks fakt, et esinejate arv ületab Prangli püsielanike arvu. Saarel on püsielanikke ligi 150, ent laulupeol osalejate arv küündis kahesajani. Põhi rääkis, et jutud toredatest saarte laulupidudest on liikunud paljude kooride kõrvu ja nii on ka osaleda tahtjaid iga aasta ikka rohkem.

Laulupeol astus üles kolm koori: Väinamere segakoor, Pagana segakoor ning Tartu rahvaülikooli segakoor. Esinesid puhkpilliorkestrid Saku, The Tomahawck Brothers ja Tartu rahvatantsijad. Need kollektiivid korraldasid kaks aastat tagasi Ruhnu I laulupeo, möödunud aastal toimus ülemaailmsete vilsandlaste päevade raames Vilsandi I laulupidu.

Kui Ruhnul oli esinejaid 160 ja pealtvaatajaid 90, siis Vilsandil oli jõuvahekord juba vastupidine - 200 esinejat kuulas- vaatas umbes 250 inimest. Prangli rahva kohaliku kultuurielu vedaja Carmen Oti sõnul oli laulupeol umbes paarsada kuulajat.

Laulupeo kunstiline juht oli Tartu koorijuht Lauri Breede, lisaks juhatasid laulupeolisi veel Kalev Lindal, Indrek Vijard, Ants Reinhold ja Riho Sild.