Prantsuse nädala jooksul uuriti Euroopa kaarti. Lapsed said teada, kus asub Prantsusmaa, milline on tema lipp ja mis on pealinn. Käelistes tegevuses maalisid lapsed prantsuse rahvuslindu kukke ja -lille iirist.

Kuulati prantsuse keelt, lastele tutvustati prantsuskeelseid viisakusväljendeid, nagu tere, nägemist, aitäh, palun. Rühmades loeti prantsuse muinasjutte ja kuulati laule. Nukud Enora ja Youenn tõid endaga kaasa väärtuse hoolivus.

Hoolimisest oskasid meie lapsed palju rääkida. Teati, et hoolimine on üksteise hoidmine, kuulamine, märkamine, austamine. Igapäevategevused ja mängud olid rohkem kui tavaliselt seotud antud väärtuse ja selle mõtestamisega. Hoolimine ei ole ainult suhted inimeste vahel, vaid tähelepanelik tuleb olla kõige ümbritseva suhtes. Meie lasteaias on juba ammu traditsiooniks toita talvel külma ja lumega linde. Lasteaia hoovis on nende jaoks söögimajakesed, kuhu saab panna seemneid ja teri. Lapsed olid kindlad, et nukud Enora ja Youenn ei ole varem linde toitnud ning talvel kelgutamas käinud, rõõmuga võeti nüüd sinna uued sõbrad kaasa.

Enora ja Youenn reisisid edasi Ungarisse ja Vikerkaare lasteaia lapsed jäävad ootama külalisnukke Saksamaalt.

Keila Lasteaed Vikerkaar osaleb rahvusvahelises Comeniuse koolide koostööprojektis „Euroopa väärtused...meie väärtused". Koostööprojekt arendab laste ja haridustöötajate teadmisi ja mõistmist Euroopa kultuuridest, keeltest ja väärtustest. Projekti rahastab SA Archimedes Euroopa Liidu COMENIUSE raamprogrammi kaudu.