Päikese toel on lume alt välja sulamas ka minister Kiisleri valdade piiride ümberjoonistamise plaanid. Sedakorda on loobutud põhimõttest üks maakond - üks omavalitsus ning asendatud see tõmbekeskuste mudeliga. Selline sõnakasutus assotsieerub rahulikule (maa)inimesele sõnapaariga „ära tõmble" ning tihti ka „tõmbetuulega". Eesti Maaomavalitsuste Liidu volikogus, kus Tartumaa esindajana osalesin, pidingi tõdema, et vaadates ministeeriumi plaane on kuni käesoleva aasta septembrini kogu teemaga väga kiire ning kohalike valimiste möödudes on kuni uute valimisteni aastal 2017 aega asjasse päris rahulikult süveneda. See aga tõstab üles kahtluse, kas ilma koalitsioonipartneri toetuseta kavandatav piiride ümberjoonistamine on regionaalministri võimaluseks kuni kohalike valimisteni selle aasta oktoobris „pildis püsida"? Omavalitsusjuhtide enamus ei kahtle täna reformide vajaduses, küll aga oleme rääkinud riigireformist, millega vaadataks üle osapoolte (keskvalitsus, maavalitsused, omavalitsused) ülesanded ning ülesannete täitmiseks vajalikud vahendid.
Gerli Padar laulis juba kolmandat aastat jär-jest Maarja Päikesekodu toetuseks. Sel korral Lottena. Foto: Annika Sild

Palmipuudepühal, 24. märtsil, toimus järjekorras kolmas heategevuslik kontsert „Hooli meist", kus tuntud ja armastatud Eesti artistid laulsid Haaslava valda planeeritava Maarja Päikesekodu toetuseks. Oma toetust olid teiste hulgas näitamas Ott Lepland, Gerli Padar, Alen Veziko, Luisa Värk ja paljud teised suurepärased Eesti lauljad. Käesolevast nädalast algab ka detailplaneeringu avalik väljapanek, kus on võimalik oma ettepanekuid enne detailplaneeringu kehtestamist esitada.

Säravate silmadega pered, kes kogu projekti eestvõtjad on, oleks suurepärane täiendus meie valla igapäevaellu ja toimimisse.

Haaslava vald on üks ilus ja suurepärane Eestimaa omavalitsus. Meie inimesed on ettevõtlikud ja silmapaistvad, meie asutused ja kodud väärtusi kandvad ning hoolitsetud. Just sel põhjusel kuulutasime välja konkursi, et kõik see pildile püüda ning tulevikus parimaid fotosid aktuaalsetest teemadest lähtuvalt nii kohalikus lehes kui mujal ka kasutada. Võib-olla avastad ka hobipildistajana vallas mõne sellise kauni koha, kus Sa varem pole käinud ning Sinu võit seeläbi veelgi suurem.

Kohtumiseni paljudel ühistel koosviibimistel, mida kevad-suvi meile toob. Juba peagi kõlab Kurepalus meestelaul, mürisevad Lange Motokeskuses mootorid ja tekivad järjekorrad Lennundusmuuseumi ukse taha. Sulle, hea lugeja, soovin edu ja õnnestumisi ning tea, et minu lühikese mõtiskluse läbilugemise järel oled märkamatult kevadele jälle lähemale jõudnud.