"Märgid viitavad, et tegu on meie endi noortega - kahju, et kord ja kasvatus nii leebeks on muutunud," ütles läbukoha leidnud valla elanik, kes ranna ka ära koristas.

Probleeme on ka Värssu rannas. Laupäeva õhtul kirjutas Virve Pajo Facebookis, et läks ainukesse supluskohta Värssu sadamas ja sai üllatuse osaliseks, nähes tõkkepuud.

Tema esimene emotsioon oli, et “linnasaksad” on hiidlaste jaoks ranna sulgenud. Tegelik põhjus oli muus. Sealkandis elav suvehiidlane Kiur Aarma selgitas, et mitte kellelgi pole keelatud ujumas või nõndasama mererannas käia, ent probleem on rannas pidutsejad ning autodega randa ning merre sõitjad, kes ei hooli ümbritsevast keskkonnast ega taipa sodi prügikasti panna. Tagajärjeks on mahasõidetud noored kadakad, segitambitud rannaniit ja mudased roopad sealsamas ujumiskohas.

Aarma ütles, et maaomanikuna pole tal ühtki etteheidet inimestele, kes ujumas käivad, sest kui veel kolm aastat tagasi tuli rannalt korjata longeropurke ja muud taolist, siis nüüd on kõik ilus ja viisakas. Samas lisas ta, et džiibiga merresõitmise õigus ei ole põhiline kodanikuõigus.

Loe edadi Hiiu Lehest.