Eelmiselt kohtumiselt Itaaliast tulles keerlesid mõtted uute kodutööde lahendamise teemadel. Iga projektis osalev kool pidi kahe-kolme koolipäeva jooksul organiseerima kohviku "Tassike teed", kus tuli lähtuda tervisliku toitumise põhimõtetest ja üritusele tuli kaasata võimalikult suur osa kooliperest. Nii toimisime meiegi oma koolis, pakkudes kolmel koolipäeval tasuta teed ja tervislikke suupisteid ning õpilastel oli võimalus mängida kabet ja lugeda ajalehti.

Teise kodutöö teemaks oli "Liikumine.Toitumine. Hea enesetunne". Seegi ei valmistanud meile erilisi raskusi, sest kooli traditsioonilised üritused on toimunud sellises võtmes alati. Tuli vormistada esitlused ja kõike seda teistele koolidele tutvustada. Samas saime teada, mida teiste riikide koolid olid ülesannete lahendamiskes teinud ja koguda uusi ideid, et neid hiljem oma koolis kasutada.

Poola koolis toimunud ürituse alateema oli "Rahvustoidud". Koolide meeskonnad pidid sealse kooli sööklas valmistama oma maa kolm rahvustoitu, katma laua ja esitlema roogasid. Ei puudunud meie laualt verivorst ahjukartulite hapukapsa ja pohlamoosiga, kamavaht, kiluleivad ja kali. Kohalik raadiokorrespondent päris, kas meie toidulaual on sageli sellised toidud. Esimesel hetkel pani kõik see mõtlema - kui sageli?

Meenuvad lätlaste valmistatud kodused pirukad, bulgaarlastelt täidetud paprika, poolakate juurviljavaagen, leedukate hapukapsad, itaallaste omapärane magustoit ja austerlastelt nii tuttav šnitsel.

Kohtumise järgnevatel päevadel oli võimalus tutvuda Lõuna-Poola turismimagnetitega - Zakopane, Auschwitz, Krakow. Märtsikuine termaalbasseinide külastust tervitasid eriti soojalt kõik meeskonnad. Kui Eestimaad kattis veel lumevaip, oli reisiseltskonnale mõnel päeval 23-kraadini küündiv soojus justkui teenäitajaks edaspidistele kohtumistele.

Aitäh toredatele reisikaaslastele, õpetaja Karin-Kaja Liigandile ja direktor Tõnis Margile, õpilastele Liisa-Maria Koortile, Karel Kuusile ja Stella Treesile. Täname bussijuhte Valdurit ja Matit, kes meiega ligi 3000 kilomeetrise teekonna ette võtsid.