Olulisim 2012 aastal teostatud projekt, mis haakub mitme arengukavalise eesmärgiga, on Halliste kooli ühendamine kergliiklusteega. Projekti kogumaksumus on 210 394 eurot, millest 166 432 eurot kaeti projektipõhistelt EAS poolt.

Omaosaluse 15% ulatuses kattis Halliste vald. Projekti tulemusena valmis 1,4-kilomeetrine valgustatud kergliiklustee Halliste aleviku ja põhikooli vahel, mistõttu paranes oluliselt liiklusohutus ning liikumisspordi võimalused ja üldine heakord.

Teise olulise projektina, mis sai algse rahastamisotsuse 2011. aastal ning mille lõpetamine toimub 2013. aastal, on Õisu mõisapargi restaureerimise ja rekonstrueerimise II etapp kogumaksumusega 180 500 eurot. Omaosaluse 10% ulatuses kattis mõisat haldav OÜ SIO Investments. Eelmisel aastal lõpetati ka Õisu Maastikukaitseala väljaehitamise projekt kogumaksumusega 38 302,80 eurot. Seda rahastas SA KIK ning kaasrahastas RMK.

Mõlema tegevuse juures on vallavalitsusel projekti juhtiv ja koordineeriv roll.

Olulise investeeringuna saab veel nimetada Halliste lasteaia välisfassaadi remonti ja akende vahetust. Projekti kogumaksumuseks oli 19 362,69 eurot ja rahastajaks EAS. Lõpetati ka remonttööd Kaarli rahvamajas (MTÜ Kaarli Naisseltsi juhtimisel), Õisu rahvatoas (MTÜ Õisu Rahvaseltsi juhtimisel) ning Rimmu rahvatoas (MTÜ Külaselts Rimmo). Kõikide projektide rahastajaks oli PRIA.

Halliste Põhikool osales rahvusvahelises õpilasprojektis „Rändlinnud ja järvepallid", mis viidi ellu koostööprojektina Islandi koolidega. Projekti kogumaksumus oli 15 230 eurot ja rahastajaks Nordplus programm.

Lisaks suurematele investeerimisprojektidele viidi ellu rida väiksemaid kohalikku kogukonda arendavaid ja toetavaid projekte (õpilasmalev, külapäevad, heakorratalgud, koolitused jne), samuti mulgi keelt ja kultuuri väärtustavaid projekte (keele ja kultuuri laager koolis ning rahvarõivad Halliste lasteaiale), lisaks veel spordielu edasiviivaid ettevõtmisi. Käesolev aasta on projektipõhises arendustöös tagasihoidlikum periood, sest käimasolevaid programme on tagasihoidlikult. Hetkel lõpetame töid Õisu mõisapargis ja oleme esitanud projekti Halliste aleviku vee- ja kanalisatsioonisüsteemide uuendamiseks.