Karl Herman oli Eestis 1930ndatel aastatel tuntuim ja tunnustatuim portretist, kes ametlikke esindusportreesid maalis. Noorelt kunstnikult tellitud esimeseks tööks oli Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse piiskop Jakob Kuke portree, mis sai kunstikriitikute kiitva hinnangu osaliseks. Järgnesid portreed helilooja Miina Härmast, riigivanem Konstantin Pätsist, kindral Johan Laidonerist, peaminister Kaarel Eenpalust ja teistest nimekatest inimestest. Mitmekülgse kunstnikuna oli ta üks Tallinnas Harju tänavas asunud Feischneri kohviku sisekujunduse autoritest ning Tallinna Peeteli koguduse kiriku vitraažakende autor. Tellimustöödena valmisid kavandid Ameerika Ühendriikide president Roosevelti ja tema ema ning leiutaja Thomas Alva Edissoni mosaiikportreede jaoks.

Tallinnas 1903. aastal sündinud kunstniku täisnimi on Karl August Herman ja tema risitiisa oli helilooja Karl August Hermann. Oma lapsepõlve ja kooliaastad veetis Karl Herman Keilas, kus ta lõpetas Keila Kõrgema Rahvakooli. Edasi õppis Herman Roman Nymani õpilasena dekoratiivmaali erialal Riigi Kunsttööstuskoolis ning mosaiik- ja klaasmaali erialal kunstikoolides Prantsusmaal Reimsis ja Pariisis, kus tema väga häid tulemusi kuldmedaliga tunnustati. Herman töötas aastatel 1930-1940 Riigi Kunsttööstuskoolis joonistamise ja maalimise õppejõuna, dekoratiiv-, nahatöö-, raamatuköitmise ja tekstiiliosakonna juhatajana. Karl Herman suri 1950. aastal teadmata asjaoludel.

Suure osa väljapanekust moodustavad erakogudesse kuuluvad maalid, samuti on väljas tööd Eesti Kunstimuuseumi, Eesti Teatri- ja Muusikamuusemi ning Harjumaa Muuseumi kogudest. Maalidele vajalikud puhastamis- ja restaureerimistööd tegi Ennistuskoda Kanut.

Näituse koostasid Riine Kallas ja Mall Siniveer. Koostamist toetas Eesti Kultuurkapital.

Harjumaa Muuseum tänab Kiira ja Heidi Grossi, Ira Einamad ja kõiki erakogudesse kuuluvate tööde omanikke.

Näitus jääb Harjumaa Muuseumis avatuks kuni 6. novembrini.