Meil müügil olevad mitmed karastusjoogid on maitsestatud, sisaldavad säilitusaineid ja veel muudki keemiat. Nende säilivusaeg on pikk. Selliste jookide pidev kasutamine tekitab organismis ülehappesust ja ka mürkide ladestumist. Antud juhul on tegemist surnud veega, kuna vee puhastamise käigus on vee energeetika ja mikrobioloogia hävinenud. Sama toimub kraaniveega torustiku käänudes liikumisel.

Vesi ja hapnik on inimesele eluks vajalikud ülitähtsad komponendid, ilma milleta ei oleks elu. Vesi puhastab, vesi lõõgastab. On tuntud tõsiasi, et istudes jõe kaldal või mere ääres, me tunneme end hästi. Rääkimata suplusest vees. Toime on kompleksne. Vee vulin, mere kohin, puhas õhk. Paraneb hingamine, organism rikastub hapnikuga. Toime avaldub erinevate meelte kaudu. Vee aroom - kas magevee või merevee -, vulin, kohin, vetemuusika - seda tunnetame eriti koskedel, kärestikel vee languste puhul. Mulle meenub siinjuures oma lapsepõlv ja noorusaeg. Suveõhtutel armastasin enne uinumist alati istuda aias, nautida rohu ja õitsvate lillede, pargirooside lõhna ning kuulata vete kohinat lähedal asuvalt veskitammilt. See oli kütkestav. Erinevad helid. Muusikaline teos, mille võinuks noodikirja panna selle valdaja ...

Hinnatav on meie organismile ka sauna mõju. Jällegi seoses veega.

Hea on juua mineraalvett, mis sisaldab meie organismile vajalikke mineraalaineid. Meil on kasutusel Värska veed. Nõukogude ajal oli mineraalvete nomenklatuur lai. Neid sai kasutada mitmete haiguste raviks, olenedes nende mineraalainete sisaldusest. Mineraalvee joomine soodustab seedimist, parandab soolemotoorikat.

Vett, vee mõju inimesele ja inimese mõju veele on palju uuritud. Nii nagu vesi mõjutab inimest, mõjutab inimene vett. Tunnustatud Jaapani teadlane Masaru Emoto on pikka aega uurinud vee mõju ja mõjutamist. Ta on saavutanud lausa kõmulisi tulemusi. Teadlane väidab, et vesi on võimeline imama, säilitama ja edasi andma inimese mõtteid, emotsioone ja muud informatsiooni - muusikat, vestlust ja isegi sündmusi. Sellest kirjutab ta oma raamatutes "Vee sõnumid" ja "Vee varjatud sõnumid", mis on ilmunud ka eesti keeles. Masaru Emoto kinnitab, et vee salvestatud informatsiooni saab vaadata külmutatud vett pildistades. Kujunenud kristallide vorm sõltub vastuvõetud informatsiooni emotsionaalsest sisust. Positiivsed ja harmoonilised mõtted tekitavad silmale meeldivaid sümmeetrilisi mustreid. Negatiivsed aga kutsuvad esile kaootilisi, vormituid kujutisi. Juues või mõnel muul moel vett kasutades imab inimene ka vee omandatud informatsiooni. Umbes 80% veest koosneva struktuurina on inimene võimeline end ise vajalike emotsioonidega laadima, ainestades oma mõtteid ja osutades seeläbi võimsat mõju organismis leiduvale veele.

Masaru Emoto oma fotodega külmutatud vee kristallidest jõudis järelduseni, et pole olemas kahte ühesugust veekristalli. Kõik lumekristallid, mis juba miljonite aastate jooksul on maale langenud, ei ole ühesugused, vaid erineva kujuga. Oma uuringutes jõudis ta tulemusele, avastas, et sõnad, mõtted, muusika ja isegi vett ümbritsevad kujundid ning tunded muudavad veekristalle. Kui näiteks vett mõjutada armastavate, helgete ja heade sõnadega, on tulemuseks korrapärased, kindla harmoonilise struktuuriga kristallid. Kui aga kurjustada või külvata enese ümber verbaalselt negatiivset hävinguenergiat, on veekristallid moondunud ja laialivalgunud. Sama toimub erineva muusika juuresolekul. Kuulates Mozarti, Wagneri, Straussi või Mahleri muusikat, moodustuvad eriilmelised kristallid. Oma pikaajaliste katsete tulemusena jõudis Masaru Emoto järeldusele, et vesi salvestab ja edastab informatsiooni. Seega edastab ja salvestab informatsiooni ka inimorganism.

Masaru Emoto, saades teada, et tema raamat ilmub ka eestimaalaste jaoks, pakkus välja, et uurib ka siinsete paikkondade veekristalle. 2005. aastal raamat ilmus. Peale kaunite, lummavate ja ilusate veekristallide, mis pärinevad maailma paljudest piirkondadest, võib raamatust leida infot ja fotosid, mis tehtud Pühajärve veest, Lõuna- Eesti talude kaevudest ja Tallinna kraaniveest.

Ka Masaru Emoto raamatu eestindajad on läinud sama teed. Nad on mõjutanud vett heade sõnade ja armastavate mõtetega ning tulemus on rabav. Fotodelt on näha, et veekristallid on läbi teinud hämmastava mutatsiooni. Kui Tallinna kraaniveest kristall on hägune, kujutu, struktuuritu tomp, siis pärast seda, kui teda on mõjutatud 19 inimese armastuse energiaga, on saanud sellest tombust kaunis, kiirgav ja sulnilt harmooniline kristall.

Mõtted mõjutavad maailma - selle võtsid oma tööülesandeks Mai-Liis ja Martin Napa. Vaimustusid Masaru Emoto uurimustest ja alustasid esimesena Eestis energeetiliselt mõjutatud vee tootmist. "Võluvesi".

Vesi on villitud Pandivere kõrgustiku laugala ligi 100 meetri sügaval asuvast põhjaveest. Puhas ja kvaliteetne vesi pakub seitset teemat ehk seitset positiivse vee alaliiki, milleks on küllus, elurõõm, õnn, armastus, tervis, tasakaal ja rahu. Igat teemat tähistab oma värv. Vastavalt: punane, oranz, kollane, roheline, helesinine, indigosinine ja violetne. Pudelid on kujundatud selliselt, et positiivseid sõnumeid saaks lugeda ka vesi ise. Nimelt on need sõnad paigutatud pudeli siseküljele, lähtudes Masaru Emoto teooriast, et nad mõjutavad otseselt ka veekristalle. Vesi, vee müsteerium ja tegelikkus on meile üsna tundmatud. Veeta ei ole elu. Kust vesi pärineb, kuidas ta meie planeedile sattus, kes ta tõi? Teooriaid ja legende on palju. Vastust ei ole. Vesi kätkeb inimkonna üht suurimat saladust. Millist vett me joome? Kas on see küllalt puhas vabastamaks meie organismi mürgistest jääkidest, et organismi talitlus oleks normaalne? Ise on meil võimalik parandada vee kvaliteeti, muutes selle tõeliselt ravivaks. Sulatatud vesi ravib. Kraanivesi sisaldab rasket vesinikku. Tavaliselt sisaldab vesinku aatom prootonit, raskel vesinikul aga lisandub veel neutron. Seega raske vesiniku mass on peaaegu kaks korda suurem. Seda nimetatakse deuteeriumiks ja hapnikuga ühinemisel moodustub mitte tavaline vesi H2O, vaid D2O - raske vesi.

Ühe hüpoteesi järgi loetaksegi vananemise põhjuseks raske vesiniku kogunemist meie organismis. Kui see hüpotees paika peab, siis isegi väkese osa D2O molekulide asendamine normaalse vee H2O molekulidega peaks esile kutsuma ka organismi noorenemise või vähemalt vananemise pidurdamise. Ka toidu keetmisel kaotame auruga suure koguse kerget vesinikku ja suurendame kehas olevat raske vesiniku - deuteeriumi - hulka. Siit järeldus, miks peaksime sööma rohkem toortoitu.

Vesi - tähtis faktor ka pärilikkuses. Vesinik läheb DNA molekuli. Seega kantakse vesinikutüübi efekt edasi pärilikkuse teel. See sõltub suuresti meist endist, kas meie järglastel on organismis meiega võrreldes vähem kahjulikku deuteeriumi või mitte. Puhta joogivee valmistamine. Emake loodus on ise hoolitsenud selle eest, vahepeal vett külmutades. Meetod põhineb sellel, kuidas külmudes moodustuvad puhta vee kristallid, mis algul on väikesed, kuid kasvavad pidevalt suuremaks. Seejuures vesi temas lahustunud soolade ja kahjulike ainetega jääb väljapoole kristalle ning vastavalt jää koguse suurenemisele muutub järjest väiksemamahulisemaks ja kontsentreeritumaks "soolveeks".

Algveeks võib olla tavaline kraanivesi. Parem oleks allikavesi. Enne tööde alustamist lasta veel ööpäev lahtiselt toatemperatuuril seista. Anum täidetakse veega selliselt, et arvestada paisumist külmutamisel. Sobib toidusõbralik plastnõu, ülalt laienev. Katta kaanega. Nõu asetada külmkapis soojust isoleerivale materjalile - papile, vineerile v muule, et saavutada ühtlast ja aeglast re˛iimi, et põhi ei külmuks enne, kui algab külmumine ülevalt. Esimestel kordadel jälgida kella järgi ja meelde jätta, kui kiiresti vesi külmkapis jäätub. Oodata, vaadata, kuni veele tekib peale 3-5 mm paksune jääkiht. See kiht ära võtta ja ära visata - see sisaldab mustust, mille ümber esimesed jääkristallid hakkasid tekkima. Oodata, kuni 2/3 veest on külmunud. See jää välja võtta, panna teise anumasse sulamiseks. See on puhas jää, millest saame sulatatud vee. Anumasse järele jäänud 1/3 mittejäätunud vesi ära visata, see sisaldab ebasoovitavaid aineid.

Juua tuleks sulatatud vett ilma vahepausideta. Üks tund peale joomist mitte juua, mitte süüa. Normiks on ¾ klaasi 2-3 korda päevas, 4-6 g ühe kg kehakaalu kohta. Joogas on norm 2 g ühe kg kehakaalu kohta. Puhta, sulatatud vee kasutamine kergendab inimese kõikide siseorganite tööd. Vere koostis paraneb, mis omakorda kergendab südame-veresoonkonna süsteemi, närvisüsteemi ja pea- ning seljanärvi täisväärtuslikku tööd, normaliseerib lihaste tööd ning parandab üldist enesetunnet. Seesmiselt terve inimene omastab ja kasutab paremini toitu, vajab seda vähem. Paraneb ainevahetus, suureneb töövõime eralduva energia suurenemise tõttu. Esialgu isu suureneb, mille rahuldamatus tekitab näljatunde, mis aga hiljem kaob. Kes kasutab pidevalt sulatatud vett, paraneb ja tal pole enam vajadust mõningate ravimite järele. Tugevneb immuunsüsteem, paraneb allergia, kaob haiglane olek. Eakatel inimestel taastub selge mõistus, paraneb mälu ja tekib huvi elu vastu.

Inimene ei suuda elada, kui temperatuur on kõrgem kui 42 kraadi C. Meditsiinilistel termomeetritel on viimane number 42. See on temperatuur, mille juures tervislik vesi muutub mittetervislikuks sulatamata veeks. Siit hüpotees - kas inimene surebki, et ta rakkudes olev vesi muutub teiseks?

Aegade jooksul on inimkond avastanud palju looduse saladusi. Nende avastamine jätkub pidevalt, kuid kahtlemata on veel väga palju avastamata saladusi ja müsteeriume, millele vastust ei osata anda. Mingil määral on veel saladuslik ka ORMEvesi. Viljandimaal Sinialliku ümbrus on tuntud tugevate anomaaliate poolest. Seal asuva Kivi talu peremees ammutab maapõuest üliharuldast ainet, millele on aastatuhandete vältel omistatud lausa uskumatuid omadusi. Tegemist on ORME-veega - ORBITALLY REARRANGED MONOATOMIC ELEMENTS - ehk muudetud orbiidiga monoatomaarsed elemendid, mille kohta leidub infot kodulehel www.kivitalu.ee.

Mis on ORME? Viimasel ajal on tekkinud hüpotees, et maa tuum koosneb kullast ja väärismetallidest. Looduslikult moodustub ORME 2000- 2500 km sügavusel maapõues magma sees, kus maa tuuma temperatuur on 5500 kraadi C. Sellel temperatuuril väärisimetallide aatomid ergastuvad ning muutuvad ülijuhtideks ja kaalutuks - nad muutuvad monoatomaarseteks elementideks. Seda nimetatakse mseisundiks. Maa magnetjõu toimel hakkavad need monoatomaarsed elemendid magnetjoonte tekitatud pragusid mööda maakoores ülespoole tõusma. Veesoonte piirkonnas ühinevad nad veega. Suurtest veesoontest moodustuvad omakorda allikad. Neid pidi jõuabki ORME pinnale kõikjal maailmas, suuremates kogustes aga ainult üksikutes tektooniliselt anomaalsetes piirkondades. Üks sellistest piirkondadest asub Kivi talu maadel. Maapinna lähedale jõuab ORMEst, mis esineb õlijal kujul, ainult tühine osa, sest väävliühendite toimel m-seisund laguneb ja monoatomaarsed ühendid muutuvad tavaliseks väärismetalli aatomiteks. Enamiku Eesti puurkaevude vees leidub väävliühendeid või šahtkaevudes väävelvesinikku. Seetõttu on ORME kogus minimaalne. Talumees Vidrik Kivi on konstrueerinud erilise magnetlõksu (allikas ajaleht Pärnu Postimees 5.07.2008). 25 liitrist erilisest allikaveest saab ta vaid ühe liitri ORME vett. Vesi sisaldab tähelepanuväärsel hulgal plaatina, iriidiumi, kulda ja hõbedat. ORME vesi on väga tundlik, päikesekiirte toimel ta hävineb.

Puhast vett saab valmistada ka shungiitfiltrite või purustatud shungiidi tükikeste abil. Shungiidi tükikestele valada peale tavaline või keedetud vesi ja lasta kuni kolm ööpäeva seista. Selles loos peitubki meie tervislike allikate saladus. Imeline puhas vesi korrastab ja lõõgastab meie organismi, mis on meie hea tervise aluseks. Anomaaliatega seotud paiku on meil teisigi. Üks tervislikest parkidest asub Järvamaal Kirnas.

Kasutatud allikad: Argo Vilbergi artikkel "Sulatatud vesi ravib"; Pärnu Postimees; Terviseleht.