„Mul on õnnestunud  treenida paarikümne nimeka korvpallitreeneri juhendamisel. Nendest kõigist lugu pidades arvan, et Ilmar Kullam paistis silma erilise vaimsuse poolest. Ta rõhutas pidevalt Vana-Rooma poeedi ja satiiriku Juvenalise sententsi "mens sana inn corpore sano" (terves kehas terve vaim). Mulle kui psühhiaatrile on see mõttetera iseäranis lähedane. Antiiksest tarkusest saab järeldada , et haige meel võib põhjustada haiguslikke muudatusi kehas, füüsilisest puudest ja haigustest saavad aga tihti alguse saada psüühikahäired."

Meeldiv tõdeda, et minu sünni ja tänane eestimaine kodulinn  Tartu on ka Ilmar Kullamit igati väärikalt tunnustanud: kuulutanud ta linna aukodanikuks ja omistanud Tartu Suurtähe kavaleri aumärgi. „Tegelikult Ilmar Kullamile väga ei meeldinud mu otsus arstiks õppida, sest ta lootis et minust saab Kalevi liige ja  kehakultuurlane  Kui aga ka tema tütar Oksana arstiteaduskonda astus, mõistis ta  minu valikut," ütles kunagine NSVL juunioride (1969) ja mitmekordne Eesti noorte ja täiskasvanute meister, kes praegu on osakonna ülemarst Helsingis Aurora psühhiaatriakliinikus. "Võib öelda, et nii vaimselt kui ka kehaliselt pingelises meedikutöös vajalik energia ja vastupidavus pärineb paljuski ka Ilmar Kullami treeningutest, milles pandi väga tugevasti rõhku kombinatsioonidele ja kuhu kuulusid ka harjutamised jõusaalides, kätekõverdused Tartu lauluväljakul, 6 kilomeetri pikkused jooksud Tartu-Tallinn maanteel jne." lausus Olari.
 
„Muide Kullami juhendamisel sai teoks ka 1972 aastal minu reis Soome, kus mängides ühes võistkonnas Jaak Aaviksoo, Mihkel Tiksi, Aleksei Tammiste, Anatoli Krikuni, Jaan Lentsiuse ja teiste tollaste nimekate korvpalluritega võitsime nii ametliku Soome maavõistluse kui ka kohtumise Helsingi ülikooliga," lisas ta.