Lavastuse nimiosa mängib Andres Mähar. Teistes osades astuvad üles Raivo E. Tamm, Sandra Uusberg (Tallinna Linnateater), Birgit Õigemeel, Juss Haasma, Merle Jääger, Marje Metsur, Riho Kütsar, Tanel Jonas, Ott Sepp, Maarja Mitt, Tarmo Tagamets (Võru Linnateater) ja Artur Linnus (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia).

Lavastuses osalevad ka ansambel Zetod, Pärimusteater "Taarka" noortestuudio ja laulukoorid. Kokku teeb lavastuses kaasa ligi 70 inimest. „Peko" ainulaadse lavakujunduse jaoks, mis koosneb puuriitadest, on kohale veetud ning riita laotud ca 800 ruumi lõhutud küttepuid.

„Seto pärimuse järgi on Peko viljakusjumal. Meie lavastuses sünnib Peko inimesena - kelleks ja kuidas ta saab ning mis asjaoludel, seda ei tahaks nendele, kes lavastust veel näinud pole, ära rääkida. Kuigi žanr kannab nime muistne muinasrokk, ei ole tegemist ainult muusikalise ettekandega vaid ikkagi näidendi lavastusega. Muusika poole pealt kuuleb nii uuemaid kui vanemaid seto laule, aga ka poplugusid. Poliitiliselt on see absoluutselt ebakorrektne tükk, ümbernurga juttu me ei aja ja igav siin kindlasti ei hakka," tutvustas lavastust Ain Mäeots.

Vanemuise teater on etenduste ajaks Tartu ja Värska vahele sõitma pannud teatribussi. Buss väljub kaks tundi enne etendust Vanemuise teatri suure maja kassa eest ja sõidab Värskast tagasi 15 minutit pärast etenduse lõppu. Bussipileti saab osta Vanemuise teatri kassadest ja Piletimaailma müügikohtadest. Teatribussiga sõita soovijail palume piletid välja osta hiljemalt etendusele eelneval päeval - Tartu - Värska - Tartu bussipilet maksab 4 €.

„Peko" etenduse eel ning vaheajal toimub laat, kus saab nautida seto toitu ja rahvuslikku muusikat ning osta kohalikku käsitööd.

Setokeelse lavastuse paremaks mõistmiseks soovitame osta kavalehe, mis on nii eesti- kui setokeelne ja sisaldab olulisi taustateadmisi ning sisuseletust. Päikesepaistelise ilma korral on etenduse jälgimisel abi nokamütsist. Teater ei soovita „Pekot" lastele - lavastuses on vägivaldseid stseene ning kasutatakse sõja- ja pürotehnikat.