Lisaks südantsoojendavatele kontserdiela­mustele tunnustati ka meie koduvallale olu­lise panuse andnud inimesi ning väljapaist­nud ettevõtmisi.

Puhja Vallavolikogu tunnustas tiitliga "Aasta Inimene 2012 Elutöö eest" Iivi Lehtma'd.

Iivi Lehtma

Iivi Lehtma lõpetas 1962. aastal TRÜ eesti keele ja kirjanduse erialal ning samal aas­tal asus tööle Puhja Keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Iivi Lehtma on olnud Puhja Keskkoolis nelja keskkoolilennu klas­sijuhataja ning tal on siiani säilinud soe ja südamlik side oma endiste õpilastega, kes armastatud õpetajat tihedalt külastavad ja teda oma tööde ja tegemistega kursis hoia-vad. 1998. aastal jäi lugupeetud pedagoog vanaduspensionile, olles selleks ajaks töö­tanud Puhjas õpetajana 36 aastat. 2012. aasta septembris tähistas kauaaegne ja hinnatud Puhja kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja oma 75. juubelisünnipäeva.

Iivi Lehtma kandidatuuri tiitlile "Aasta Ini­mene 2012 Elutöö eest" seadis üles Puhja Vallavolikogu alatine hariduse-, kultuuri- ja noorsootöökomisjon.

Puhja Vallavolikogu tunnustas tiitliga "Aasta Inimene 2012" Kaul Karja't.

Kaul Karja

 Kaul Karja töötab alates 1992. aastast Puhja kooli korvpallitreenerina, ta on MTÜ Puhja Strohh asutaja liige ning Puhja valla spordie­lu aktiivne eestvedaja. 2010. aastal moodus­tatud korvpallimeeskond "Puhja Strohh" on kahe hooaja jooksul tõusnud Tartu linna ja maakonna meistrivõistlustel kolmandast lii­gast esiliigasse. Korvpallimeeskonna silma­paistva tulemuslikkuse aluseks on seal valit­sev tahe, organiseeritus, ühtekuuluvustunne ja usk jõuda eesmärgini ning kahtlemata on selle võtmeks Kaul Karja eeskuju ja tugev meelelaad. Meeskonna füüsilist ja vaim­set vormi kujundab ta kolm korda nädalas toimuvatel treeningutel, lisaks korraldas ta suvel nädalase treeninglaagri Käärikul. Kaul Karja südameasjaks on aastaid olnud Puhja spordirajatiste kasutajasõbralikkus. 2012. aastal korraldas Kaul Karja koos ühingu­kaaslastega traditsioonilisi spordiüritusi: jalg-rattapäev (toimub järjepidevalt alates 1999. aastast); rannavolle Strohh Cup (toimub ala­tes 2009. aastast).

Kaul Karja kandidatuuri tiitlile "Aasta Ini­mene 2012" seadis üles Puhja Vallavolikogu alatine hariduse-, kultuuri- ja noorsootöö­komisjon.

Puhja Vallavolikogu tunnustas tiitliga "Aasta Noor 2012" Siim Sups´i.

 Puhja Gümnaasiumi vilistlane ja Viljandi Kultuuriakadeemias näitlejahariduse saanud Siim Sups leidis 2012. aastal võimaluse ja väljundi panustada kodukoha näitekunsti. Puhja Seltsimaja 105-ndal juubelil jõudis tema lavastajakäe all publikuni menukas rahvatükk "Kosjasõit", mida kokku mängiti 4 korda. 2012. aasta juunis etendas Puhja Gümnaasiumi 16. lend lavastust "Mis va­lemiga?". Juhendaja ja lavastaja Siim Sups eestvedamisel toodi lavale näitemäng, mis andis noortele mitmekülgse esinemisvõi­maluse ja vaatajatele uudse teatrielamuse. Siim Sups on andekas noor inimene, kes võimalusel lööb kaasa kodukoha tegemistes ja kelle tegevus toob paikkonnale tuntust.

Siim Sups kandidatuuri tiitlile "Aasta Noor 2012" seadis üles Puhja Vallavolikogu alati­ne hariduse-, kultuuri- ja noorsootöökomis­jon, samuti Puhja Gümnaasiumi XVI lennu vilistlased.

Puhja Vallavolikogu tunnustas tiitliga "Aasta Noor 2012" Tiina Lauri´t. Tiina Lauri töö­tab alates 2009. aasta sügisest Puhja Güm­naasiumi huvijuhina. Noore huvijuhina on ta oskuslikult suutnud säilitada kooli kaua kestvaid traditsioone. Samas on ta toonud kooli huvitegevusse juurde innovaatilisust, uusi mõtteid ja tavapärasest erinevaid ette­võtmisi, mis kõik rikastavad õpilaste silma­ringi. Tiina Lauri algatusel ja innustusel on Puhja Gümnaasiumi õpilased eelmisel aastal osalenud mitmetes projektides: ohutusalane projekt "112" ehk Iga 1 turvaliselt 12. klassi; projekt "kaitse end ja aita teisi"; koostöös Vil­jandi Kultuuriakadeemiaga projekt MIMO; õpilasvahetusprogramm. Lisaks kooli hu­vijuhi tööle on Tiina Lauri eestvedamisel toimunud mitmeid ettevõtmisi vallarahvale, 2012. aasta naistepäeval toimunud kontsert "Laval ainult mehed" korraldati Tiina Lauri idee järgi. Meeleoluka kavaga esinesid mit­te ainult Puhja vallast pärit mehed, vaid ka naabervaldade parimad pojad.

Tiina Lauri kandidatuuri tiitlile "Aasta Noor 2012" seadis üles Puhja Vallavolikogu alati­ne hariduse-, kultuuri- ja noorsootöökomis­jon.

Puhja valla tänukirjaga tunnustati järgmisi inimesi ja ettevõtmisi:

Puhja Seltsimaja kangakudumisring "Vee-vedajad"

2012. aastal kudusid ringi liikmed hulgaliselt pingivaipu, mis rõõmustasid külaliste silma Puhja kihelkonna 615. aasta esmamainimi­sele pühendatud pargikontserdil. Jõuludeks valmis Puhja kirikule suur altarivaip. Lisaks annetasid kudujad 15 vaipa saatele "Kodu­tunne".

Ettepaneku tunnustada Puhja Seltsimaja kangakudumisringi "Vee-vedajad" Puhja valla tänukirjaga tegi Puhja Vallavolikogu alatine hariduse-, kultuuri- ja noorsootöö­komisjon.

Puhja Noortekeskus, juhataja Karin Küttis

Puhja Noortekeskust tunnustati 2012. aastal edukalt läbiviidud projektipõhiste tegevuste eest: kunstiringi projekt, mille käigus värviti rahvuslike mustritega 10 Puhja valla bus­siootepaviljoni; Sangla Turvas AS ja noor­tekeskuse koostööprojekt, mille käigus 20 noort vanuses 15 - 20 aastat said võimaluse käia nädal aega tööl ja teenida omale tas­kuraha; projekt "Ellujäämiskursus", mida rahastas PRIA, toimus Pedassaarel ja selles osales kokku 30 Puhja valla noort.

Ettepaneku tunnustada Puhja Noortekes­kust Puhja valla tänukirjaga tegi Puhja Val­lavolikogu alatine hariduse-, kultuuri- ja noorsootöökomisjon.

Kristina Ermel

Kristina Ermel´it tunnustati Puhja valla noorsootöö kvaliteedi hindamise töörüh­ma juhtimise eest. Noorsootöö kvaliteedi hindamismudel on töövahend kohalikule omavalitsusele, mille abil saab kaardistada noorsootöö tegevusi ja arendamist vajavaid valdkondi, tulemuste põhjal planeerida eda­sist arengut ning jälgida edusamme. 2012. aastal toimunud valla noorsootöö kvaliteedi hindamine andis objektiivse hinnangu noor­sootööle Puhja vallas, tuues välja positiivsed ja eeskujuväärivad küljed, aga ka parendus­valdkonnad.

Ettepaneku tunnustada Kristina Ermeli´t Puhja valla tänukirjaga tegi Puhja Vallavo­likogu alatine hariduse-, kultuuri- ja noor­sootöökomisjon.

Lembit Maisvee ja Olev Peedo

Lembit Maisvee´d ja Olev Peedo´t tunnusta­ti operatiivse tegutsemise eest inimeste elu ja vara päästmisel. Lembit Maisvee ja Olev Pee­do õigeaegne ja kiire tegutsemine hoidis ära tulekahju edasise leviku Puhja alevikus Noo­ruse 14 kortermajas. Lembit Maisvee teatas Häirekeskusele 13. novembri varahommikul kell 5.09 tulekahjust Tartu maakonnas Puh­ja alevikus Nooruse tänaval. Enne päästjate sündmuskohale jõudmist olid Lembit Mais­vee ja Olev Peedo põleva korteri ukse maha murdnud ja välja toonud kannatanu.

Ettepaneku tunnustada Lembit Maisvee´d ja Olev Peedo't Puhja valla tänukirjaga tegi Puhja valla sotsiaalnõunik Milvi Sepp.

Toots Normann ja Heiki Laas

Toots Normann´i ja Heiki Laas´i tunnus­tati Eesti Vabariigi helilooja Eduard Oja mälestuse jäädvustamise eest. Puhja vallas Palupõhja külas sündis 17. jaanuaril 1905. aastal Eesti üks silmapaistvamaid heliloojaid Eduard Oja. Kahjuks paljud tema teosed hävisid sõja ajal Estonia teatri põlengus, säi­linud helilooming omab aga suurt väärtust eesti muusikas ja neid teoseid mängitakse tihti. Eduard Oja Kangakudumise laul on kõlanud paljudel laulupidudel ja koorikon­kurssidel, see laul kuulub eesti koorimuusi­ka kullafondi. Toots Normann algatusel ning Heiki Laas kaasabiga paigaldati 2012. aastal helilooja sünnikohta Puhja vallas Palupõhja külas mälestuskivi.

Ettepaneku tunnustada Toots Normann´i ja Heiki Laas´i Puhja valla tänukirjaga tegi Puhja valla ehitusnõunik Juhan Pruusapuu.

Täname kõiki, kes andsid oma panuse kont­sertaktuse korraldamisesse ja täname ka ettepanekute tegijaid, kes märkasid meie inimesi, keda tunnustada.