leiab infot Peipsimaa huviväärsuste, majutuse, söögikohtade, kultuurisündmuste ja aktiivselt puhkamise võimaluste kohta.

Veebivärav loodi, et kogu piirkonna turismiinfo oleks ühes kohas ja kergesti kättesaadav, selgitas MTÜ Peipsimaa Turism juhataja Kaja Allilender, lisades, et eesmärk on müüa Peipsimaad kui tervikut Vasknarvast Võõpsuni. Peipsimaa ulatub läbi nelja maakonna, hõlmates kokku ligi 30 omavalitsust. "Peipsimaa pole nii suur, et seda tükeldada, seetõttu ei jagata ka infot maakondade kaupa."

Peipsimaa eristub Allilenderi hinnangul teistest Eesti turismipiirkondadest kultuuride mitmekesisuse poolest. "Peipsimaa on aus, ehe ja põnev kant: eestlaste ja venelaste rannakülad, vanausuliste elupaigad, võimalus osta tee äärest suitsukala ja kurki. Selliseid teeäärseid tänavaturge ju mujal ei ole."

Allilender rõõmustas, et viimaste aastatega on Peipsi äärde lisandunud ka hulga uusi turismiettevõtjaid. "Kui veebilehte tegema hakkasin, ei uskunud, et teenusepakkujaid on nii palju. Kui palju on näiteks kalapüügi- ja purjetamisvõimalusi! Seis ei ole üldse kurb."

Samuti on kasvanud ööbimiskohtade arv, näiteks Peipsi põhjarannikul ja selle lähikonnas on ligemale 30 majutuse pakkujat.

Loe pikemalt Põhjarannikust.