2004. aastal kirjutas Mihkel Uu­land projekti rahvamaja lagunemisest päästmiseks ja 2006. aastal oli majal katus peal ja uksed-aknad ees, vee- ja kanalisatsioonitorustik maa sees. Toe­tus 733081 krooni PRIAst, omaosalus 81453.00 krooni.

Laenu võeti Maaelu Edendamise Siht­asutuselt, mille hiljem aitas ära maksta Pärsti vallavalitsus.

Järgnevalt kirjutasime igal võimalikul taotlusvoorul projekti nii PRIAle kui Rohelise Jõemaa tegevusgrupile.

2007/2008 esitatud taotlus rahastati PRIA meetme MAK meede 3.2 poolt ja rahvamaja sai maaküttetorustiku, ilusa välisvoodri, osa sisemisest soojustusest, millega kaasnesid lammutustööd ja paljude palkide asendus. Korda sai rah­vamaja õu. Murdumisohtlikud puud sai maha võetud, rajatud muru ja lille­peenrad. PRIA toetus 938796, omaosa­lus -104 310.00. Rahastus annetustest, ettevõtjate toetusest; projektijuht Sirje Kannel.

2011. aasta jaanuaris toimunud Le­aderi taotlusvoorule esitatud projekt leidis rahastuse ja tänaseks on leping ehitajaga alla kirjutatud. Rahvamaja esimene korrus peaks 2012. aasta juu­ni lõpuks kasutatavaks saama. Projekti üldmaksumus on 105165.01 €, toetus 94648,51€; omaosalus 10516.5 €

Siinkohal ootame Pärsti valla, piir­konna endiste ja praeguste elanike toe­tust. Kõik annetused lähevad rahvama­ja ehituse ja tegevuse heaks. Võimalik saada ka tulumaksu soodustust. All­pool lisan vastavad numbrid. Rahvama­ja teine korrus jääb küll praegu tulevaid aegu ja projekte ootama.

Väljaspool ehitustegevust oleme mõel­nud piirkonna elanikele ja ka rahvamaja tulevikule. Juba neljal korral on toimu­nud mihklipäev, kust kogutud annetused on läinud projektide omaosaluste katteks või tegevuse toetuseks. Meid on toetanud mitmed ettevõtjad ja paljud piirkonna inimesed. Ettevõtjate toel ehitasime tee ja krundi piirile kauni kivimüüri. Oleme pakkunud kogukonnale kontserte, näitu­si, meeleolukaid sündmusi (jüriööjook­sud, küladepäevadest osavõtt, laulutule vastuvõtmine Raudna jõe ääres, jaaniõhtu Tünnimäel). Tegevuste paremaks õnnes­tumiseks on tehtud väga palju vabataht­likku tööd, kirjutatud projekte, mille toel on ostetud hea helitehnika ja elektriklaver (Leader projekti üldmaksumus 77489,97, toetus 69740, omaosalus 7749,97 EEK), viidud läbi kontsert Eesti taasiseseisvu­mise tähistamiseks (maksumus 777 € - Kohaliku Omaalgatuse Projekt). Oleme teinud koostööd kohaliku kooli ja raa­matukoguga, ettevõtjatega. Ka edasisteks tegevusteks plaanime taotleda raha pro­jektide kaudu, et rahaline koormus kogu­konnale oleks väiksem. Soovime väga, et rahvamaja head saali saaks kasutada aas­taringselt ja mitmesugusteks sündmus­teks.

Annetused:
saaja: Puiatu Haridusselts
SEB a/a 10220048261011
selgitus: annetus

Soovin Puiatu Haridusseltsi nimel kõigile meeldivat jõulukuud.