Vallapäevade programm algas 9.30 jalgpalliturniiriga. Avakohtumine toimus D-vanuseklassi Eesti meistrivõistluste sarjas, kus koduväljakul võttis FC Elva, milles mängivad meie poisid, vastu Tartu linna klubi Tammeka. Kodumuru siiski ei suutnud aidata ning võit läks suuremale ja tugevamale Tammeka klubile. Eesti meistrivõistluste turniir jätkub loomulikult uute mängudega ja poisid annavad endast parima.

Kohalik jalgpallivõistlus sai jätku paarisjalgpalli turniiriga. Osalejaid jagus ja mängud olid tõeliselt tulised. Mängiti kahes vanuserühmas. Vanema rühma võitjaks tuli võistkond nimega JK Viru, teiseks jäid Vanakesed ja kolmanda koha võitis Teem Ants. Nooremas vanuserühmas võidutses FC Keeni, teisele kohale tuli võistkond Messid ja kolmandaks Chelsea. Suur tänu Kristjan Moorastile, kes viis turniiri läbi ja suutis seejuures veel ka ise osaleda.

Lastevõistlus käis nagu ikka maiustuste peale. Sõltuvalt vanusest sai valida viskejoone ja tabades lendava taldrikuga meelepärast maiust, sai selle ka auhinnaks. Nagu arvata võis, ei olnud osalejatest puudust.

Täiskasvanud võistlesid seekord autoga täpsussõitmises. Tavaliselt harjutatakse õhtuti alevi tänavatel kiirussõitu, kuid nüüd tuli kõiki liikluseeskirju järgides sõita välja enda poolt pakutud ajale lähedaseim aeg. Meestest võitis Lembit Sarapuu, teisele kohale tuli Agris Possul ja kolmandaks Heldur Vaht. Naiste parim oli Inger Zimmer ja teiseks tuli Rita Vaht.

Vallapäevade lemmikuks osutus Eestis leiutatud spordiala kiikingi katsetamine. Paljud proovijad said teada, et tegemist on tõsise spordialaga ja tavalisest kiikumisest on asi kaugel. Üle võlli kiikumine nõuab head füüsist ja ka julgust. Meestest oli parim Ivar Ilinkov, teine Reeno Sööt ja kolmas Ants Viira. Naistest võitis Sille Strauss ja noortest Jan Kärgenberg. Tänan Raimo Merekivi ja Aare Jaamat, kes toimetasid kiigu kohale ja viisid võistlust läbi.

Vallapäevade õpetliku osa eest hoolitses Puka Keskkooli õpilaste ja Puka AMSi näitus. Lapsed tutvustasid kodust toodud vanavaraga meie ajalugu ja Puka AMS pakkus ilusaid käsitöid vaatamiseks. Vallapäevade kultuurilise poole sisustasid meie oma valla taidlejad. Kell 11.00 alanud kontserdil esinesid Puka-Tõlliste-Sangaste segakoor, ansambel U-tuur, Keeni-Puka kantritantsijad, Memmede rahvatantsurühm, Puka naisansambel, Puka meesansambel, Puka Keskkooli laululapsed ja rahvatantsurühm.

Olen ka varem kiitnud meie kultuurirahvast ja pean ütlema, et ka see kontsert meeldis publikule.

Vallapäevad on lõpetanud alati tantsuõhtu ja seekord sai tantsida ansambli PS Troika saatel.