Peagi selgus, et parim uudis on hoopis see, et tõsist tormi ei tulnudki - purustavad tuuleiilid läksid seekord Keilast mööda. Üksikuid puid murdis torm Jõepargis, aga ka sealne kahju polnud märkimisväärne. Ainus lendu läinud katus oli laste poolt puu otsa ehitatud onnil.

Plaatidest kokkuklopsitud ehitise allalennutamine oli tuule käes käkitegu. Kuna kohalikke tormiuudiseid napib, toome ära mõned tähtsamad uudised mujalt.

Atlandilt alguse saanud erakordselt äge tsüklon, mille inglased kui esmavõõrustajad nimetasid Püha Juudaseks, möllas kõigepealt Inglismaa lõunaosas ja Prantsusmaa rannikul.

Edasi liikus tsüklon üle Hollandi ja Saksamaa esmaspäeva õhtuks Taani väinade kohale, purustades Taanis kõigi aegade rekordi - tuule maksimaalseks kiiruseks mõõdeti 53,5 meetrit sekundis.

Torm häiris lennu-, rongi- ja laevaliiklust, tõi kaasa lausvihma ning murdis sadu puid ja purustas elektriliine, jättes sajad tuhanded majapidamised elektrita. Tormi tõttu suleti Taanit ja Rootsit ühendav Öresundi sild. Lõuna-Rootsis laastas marutuul suuri metsaalasid, seda juba mitmendat aastat järjest. Oli inimohvreid. Tormi süül hukkus 13 inimest, kõige enam Suurbritannias ja Saksamaal.

Esmaspäeva õhtul hakkas lõuna- ja edelatuul kiiresti tugevnema Lääne-Eesti saartel ja rannikul. Kõige tugevamad tormiiilid puhusid ööpimeduses Roomassaare sadamas, Sõrves ja Vilsandil, kus tuuleiilid küündisid 33 meetrini sekundis. Saaremaal viis torm kahelt majalt katuse. Suur osa Saaremaast jäi pärast tormiööd elektrita.

Kuigi kõige ägedamat tormi ennustati põhjarannikule, võttis tuul hoopis suuna Eesti lõunaosale, puhudes kohati tugevusega 26 m/s. Torm murdis puid, lõhkus katuseid ja jättis elektrita tuhanded kodud. Meil õnneks inimohvreid ei olnud.