Koolide poolt esitatud töid hindasid viis erineva valdkonna esindajat. Kõik esitatud tööd olid head ja võiks öelda, et võrdselt head. Kuid hindamise käiku kergendas pisut see, et hindajad olid sel aastal kasutusele võtnud plussid ja miinusedki. Kõikide toredate tööde hulgast sai väikese edumaaga rohkem punkte Kärla põhikool. Saaremaa tervisenõukogu poolt on koolile preemiaks 125 eurot uute tervisedenduslike tegevuste elluviimiseks. Eripreemiad saavad Lümanda ja Salme põhikool.

Konkurss näitas, et lapsed on huvitatud uutest teadmistest puu- ja köögiviljade kohta ning valmis osalema toredatel temaatilistel üritustel.

Parem toitumine tõkestab paljude haiguste levikut, mis suures osas on tingitud just eluviisidest: vähesest liikumisest ja valest toitumisest. Uuringud on näidanud, et rohke puu- ja köögiviljade söömine vähendab riski haigestuda südame-veresoonkonnahaigustesse ning osadesse vähivormidesse. Samuti on neis leiduvad vitamiinid ja mineraalained kasulikud luude, hammaste ja igemete tervisele, soodustavad seedimist, on kasulikud naha ja silmade tervisele ning mälule. Toitumine on otseses seoses tervisega ning puu- ja köögiviljade tarbimine lihtsaim ja sageli odavaim viis oma tervisesse panustada. Seega on igati tore, kui on võetud kasutusele uued lähenemised tervislikule toitumisele.

Konkurss "Puu- ja köögiviljapäevad koolides" kestis 17. septembrist 26. oktoobrini.

Saaremaa Tervisenõukogu loodab, et koolid osalevad aktiivselt ka järgmise aasta konkursil.

Suur aitäh kõigile osalejatele!