Kuidas ajaleht valmib? Teatavasti on meil püsirubriigid nagu vallavanema juhtkiri, volikogu otsused, eakate sünnipäevad, sünnid-surmad vallas, küsimustele vastab vilistlane, ausõna ja viimastel aastatel ka kuulutused. Eks nendest siis tulebki alustada. Lisa saab sündmustest, mis kuu jooksul on toimunud või toimumas. Loomulikult on üritusi-sündmusi enam koolides- lasteaedades, nii sealt ka materjali rohkem. Õnneks on need asutused ka alati nõus oma elust kirjutama.

Pikemaid ja analüüsivamaid artikleid saab koolidirektor Tiina Oololt, üritustest Raina Rumvoldilt ja õpetajatelt-klassijuhatajatelt, lasteaia tööga oleme ka kursis tänu Imbi Sinimetsale ja õpetajatele.

Noortekeskuste tegemistest on kirjutanud Annika Ojasaar, Airi Sinimets ja Kaija Raud. Eelmistel aastatel ei kirjutanud ajalehele volikogu komisjonid oma tööst. Loodan uute volikogu komisjonidega paremat koostööd.

Kuigi vallas teenivad leiba paljud põllutöödega, on nende materjalide saamisega probleeme. Eraettevõtlus, nagu mulle vastati. Kui teen ettepaneku vilistlastele oma elust kirjutada, siis olen saanud äraütlemisi paar-kolm korda. Ju side oma kodukohaga on nii tugev, et ei häbeneta oma elust kirjutada.

Loomulikult on kirjutamine ka pingutust nõudev. Sageli küsitakse ikka seda viimast tähtaega. Seda on aga raske anda, sest ajaleht on tervik ja öelda, kui palju ruumi on või jääb, võimatu. Parem on, kui kirjutaja ajaga ei venita, siis on toimetajal ka kergem ajalehte planeerida. Olgu see artikkel väike vahekokkuvõte meie vallalehest ja jõudu kirjutamiseks järgmistes numbrites.