ERMi näitusemajas (J. Kuperjanovi 9, Tartu) saab näha tekstiilikunstnik Anu Raua muuseumi sajandaks sünnipäevaks valminud vaipa „Kogujad". Kell 20 linastuvad aarded ERMi filmikogust, mis pärast digiteerimist ERR-is on saamas uut elu. Nii varem nähtud kui ka seni linastumata kaadritel võib näha aastakümnetetagust elu mitmest Eestimaa paigast. Filme helindab kitarrist Karl Laanekask koos salapärase külalisega. Kell 21 tehakse kokkuvõtteid ERMi ja Eestimaa Looduse Fondi koostöös toimunud talgulugude kogumise veebiretkest ning loositakse välja auhinnad.

ERMi Postimuuseum (Rüütli 15, Tartu) pakub võimalust tutvuda lähemalt postimuuseumi aaretega. Välja on toodud  kõnetraat, arvuti eelkäijaga saab liita-lahutada ning esivanemate kombel linnusule ja krihvliga kirjutada.

ERMi Heimtali muuseumis (Heimtali, Pärsti vald, Viljandimaa) on muuseumiööl avatud erinäitus „Külalised kodukandist". Väljas on valik Paistu ja Viljandi kihelkonna esemeid ERMi kogudest. Avatud on näitused „Minu kodu", „Mulgi naiste kindad" ja püsinäitus. Muuseumi territooriumil toimub aardeotsimismäng lastele ning vanade puit- ja metallesemete puhastamise õpituba. Heimtali rahvamajas linastub filmiprogramm „Vanad filmid Viljandimaalt".

Lisainfo: Siim Angerpikk, programmijuht, e-posti aadressil siim.angerpikk(at)erm.ee või telefonil 7350 428