Raamatukogu pole ammu enam ainult raamatute laenutamise koht. Ta on suhtluskoht, murede mahalaadimise koht, õige koht näputöö jaoks mõtete kogumisel. Raamatukogus on näitusi filmikunstist, loodusest, ajaloost. Saab küsida teavet kirjanike kohta, koostada referaate ja lugeda kohapeal uudiskirjandust ja mängida mänge. Siia saab oma mittevajalikke raamatuid tuua, et nad leiaks uue kasutaja. Ka sel aastal toimus tasuta raamatulaat koos jõululaadaga. Lisaks annavad Luhamaa ja Misso raamatukogu oma kustutatud raamatud uuesti ringlusse.

Uuest aastast saab Luhamaa raamatukogust laenutuspunkt. Kuna raamatukogu arvuti varastati koos tööprogrammiga, liidetakse kahe raamatukogu raamatud ühtsesse andmebaasi, et oleks võimalik neid leida internet i teel ja küs ida raamatukogutöötaja käest. Tänu sellele jääb rohkem aega tegeleda lugejate soovidega, vastata küsimustele, jagada infot ja teha üritusi ning näitusi.

Ka käesoleval aastal aitasid lugejad raamatukogu puuduva ajakirjandusega. Suured tänud kõigile, kes loovutasid oma ajakirjad-ajalehed kõigile lugemiseks.

Soovin kõigile lugejaile ja külastajaile meeldivat koostöö jätkumist 2013. aastal!