Tänavused raamatukogupäevad toimuvad lugemisaastal, mille üleskutses rõhutatakse, et lugemisaasta on mõeldud kõigile. Ka neile, kes veel ei loe. Aga jõuame me nendeni, kes veel ei loe (või enam ei loe) ainult teraselt vaadates, mida nad nö lugemise asemel teevad, seda hinnates, vajadusel toetades ja heaks kiites. Peale mittelugejate ja mittelugemise mõistmist, võime me ka neile puhta südametunnistusega öelda: lugeda on hää, lugeda on parem!

Lugeda on vaja. Raamatuga ei ole me iialgi üksi. Suure osa oma teadmistest oleme ju saanud raamatutest. Ja eks paljudelgi meist on hinges ning mälus kauneid lugemiselamusi, mis meie elu rikastavad ja südant soojendavad.

Kolmapäeval, 20.oktoobril ettelugemispäev “Tähekese tähed”. Esimene Täheke ilmus 1960. a jaanuaris.Tänavu sai ajakiri 50 aastat vanaks. Tähekest lugedes ning Tähekesele kirju ja joonistusi saates on üles kasvanud tänaste laste isad ja emad, vanaisad ja vanaemad. Tähekese lugusid loeme ka tänavusel ettelugemispäeval. Suured loevad ette väikestele ja vastupidi. Nii aitab lugemine kujundada sidet inimeste ja põlvkondade vahel.

  • Neljapäeval, 21.oktoobril kohtuvad algklasside õpilased lastekirjanikega
  • Laupäeval, 23.oktoobril eesti raamatu päev: näitus uuemast eeti kirjandusest
  • Reedel, 29. oktoobril kell 14 teenindab lugejaid ja jagab lugemissoovitusi Saue linnapea Orm Valtson

Soovime kõigile head lugemist ning ootame kõiki raamatusõpru raamatukokku.