Tabivere raamatukogu töötaja Tiina Teder külastas septembris oma sugulasi USA-s Washingtoni osariigis Seattle linna lähedal. Tiina jutustas meile oma reisist, elust-olust meist nii kaugel. Vaatasime ka fotosid arvutiekraanilt. Faktid, mis mulle enim meelde jäid.

- Mägi 4,2 km kõrgune Mount Rainier paistis kõikjale. Ta oli selgelt kõrgem ümbritsevast loodusest. Mount Rainieri mägi on kujutatud ka Washingtoni osariigi auto numbrimärkidel.

- Ahvisabapuu oli haruldane ja omapärane. Puu oksad olid selgelt ahvi saba kujulised.

- Washingtoni osariigi ülikooli raamatukogus on hoiul 60 kg kaaluv raamat.

- Eestit ei teata, pikema vestluse käigus ollakse aga imestunud, et riik, mis on nii väike, mille elanike arv on pisut üle miljoni omab riigi keelena eesti keelt, mitte prantsuse dialekti.

- Toidulaual kasutatakse palju juustu. Pitsakattena on seda väga-väga palju. Samas ei sööda musta leiba. Meile tavapärane sült, verivorst ja hapukapsas ei kuulu lemmikute hulka. Süldi kohta taheta isegi teada, mis liha see on, mida keedetakse kolm tundi. Puudub kartul, eelistatakse maisi, põldoapüreed, punast kala, kana.

- Tavapärane hommikusöök: vahvel, peekon, praemuna üle valatud ohtra vahtrasiirupiga.

- Loodus ilus, kliima sarnane Eestiga, kuid vihmavabu päevi aastas umbes 50. Vestlus kuulatud, küsimused esitatud, vastused saadud, asusime maitsma salateid, pirukaid, küpsiseid ja šokolaadi.

Seejärel tutvustas Heli uusi raamatuid ja hiljem laenutasime neid. Oli huvitav ja õpetlik pärastlõuna. Loodame, et raamatukogu ei suleta.