Jüri aleviku lähedal Karla külas asuva Andrekse elamukvartali piirkonnas on olnud mitu aastat suur probleem arendaja pankroti tõttu väljaehitamata jäänud teed. Kuigi kahe astme kohtud on leidnud, et Rae vallal ei ole kohustust teid välja ehitada, sest nende tegemise nõue on antud arendajale, on vald pidanud oluliseks otsida probleemile lahendusi.

Vallavanem Mart Võrklaev tegi tänavu kevadel ligikaudu 120 leibkonnale kirjaliku ettepaneku teha teed korda koostöös kolme aasta jooksul.
Arvestades kogu Andrekse teede kordategemise maksumust, milleks on hinnanguliselt ligi 520 000 eurot, on elanike rahastada vallavanema ettepaneku järgi vähem kui 1/5 kogusummast ehk 90 000 eurot. Summa jaotub kolme aasta peale, mis ühe leibkonna jaoks teeb aasta väljaminekuks 250 eurot. Vald ise finantseerib Andrekse teede kordategemist igal aastal ligi 130 000 euroga ning kolme aasta peale tuleb kogusummaks ligi 400 000 eurot.

Võrklaev nentis, et lisaks on vald varasemalt finantseerinud tee-ehituse ettevalmistustöid, milleks on olnud pankrotipesast teemaade ostmine, teeprojekti tellimine koos sademevee lahendusega, teepõhjade tegemine ja kraavide kaevamine.

Abivallavanem Priit Põldmäe sõnul on nüüd pärast kolmepoolse koostöölepingu allkirjastamist võimalik teede kordategemisega reaalselt alustada.

Abivallavanem Madis Sarik lubas, et lähipäevil kuulutatakse välja hange esimese etapi tööde tegemiseks kogumaksumusega 162 823 eurot. Vald finantseerib 127 823 euroga, elanikud 20 000 euroga ja uusi elamuid piirkonda ehitav OÜ Merkoland panustab teetöödesse 15 000 euroga.

Andrekse elamukvartalisse plaanitakse ehitada tolmuvaba kattega teed kolmes etapis ning selle käigus lahendatakse ära sademeveeprobleemid. Esimese etapi tööd saavad valmis hiljemalt oktoobri lõpuks.