Eesti Loomakaitse Selts andis vallavalitsusele teada, et 19. aprilli õhtul laekus ELSi infotelefonile teade Rae vallast leitud punakõrv-ilukilpkonna kohta. Leitud loomake viidi ELSi hoiukodusse toibuma ning heade inimeste abiga sai konn endale ka akvaariumi ja soojenduslambid. 

Viis päeva hiljem sai ELS aga uue teate hüljatud punakõrv-ilukilpkonna kohta, kes leiti Vaskjala veehoidla juurest ning vaid 2-3 km kauguselt eelmise leidmise asukohast.

Kui esimene leitud kilkonn on veel nooruke poiss, siis teise puhul on tegu veidi vanema emase kilpkonnaga. Mõlemad kilpkonnad on täna ELSi hoiukodudes, kuid otsivad endale uut ja hoolivat päriskodu.

Tõenäoliselt on mõlemad kilpkonnad üle talve väljas olnud. Kuigi taolised loomad on suutelised Eesti kliimas talvituma, siis punakõrv-ilukilpkonnale tegelikult ei sobi meie talves talvitumine. Isegi parima hoolitsuse juures kodustes tingimustes talvitunud loomale võib talveunest tagasi tulemine surmaga lõppeda, sest ärkamise hetk on väga riskantne.

Punakõrv-ilukilpkonnad on pärit Põhja-Ameerika idarannikult, kuid neid paljundatakse kilpkonnade kasvandustes just loomapoodide tarbeks.

Kilpkonnadele kodupakkumised on oodatud aadressile evelyn.valtin@loomakaitse.ee või telefonil 55562606.