Algas kõik aga suurejooneliselt. Eelmise sajandi 90-ndate alguses, kui tollal veel Loksa Laevaremondi tehas Posti tn 9 korterelamu Rostislav Rafalskile müüs, terendas ees helge tulevik. Rahvasuus „Rafalski majaks" ristitud hoonest pidi saama hotell „Astoria". Isegi projekt oli valmis ja kohalikud „ehitusmehed" lõid labidad maasse. Kahjuks ambitsioonikas äriidee lõppes sama kiiresti kui algas. Rafalski ärid suundusid Venemaa avarustesse.

Kui jõudis kätte sajandivahetus, oli „Rafalski maja" avatud kõigile soovijaile. Kinnistut ümbritseva tara ja hoone puidust konstruktsioonid olid leidnud tee naabermajade ahjudesse või kasutatud aiamajade ehitusel. Sest kui peremees on ludri, ega siis väärt kraam raisku minna saa! Maja omanikule oli korduvalt, nii suuliselt kui kirjalikult teatatud, et tema vara tassitakse laiali. Teda hoiatati, et lagunev hoone kujutab ohtu ümbruskonna elanikele, eeskätt lastele ja nõuti hoone korrastamist ning kinnistule juurdepääsu sulgemist. Kuid tulemusteta!

Ei kõigutanud kangekaelset ärimeest ei Loksa Linnavolikogu otsus maja lammutamise kohta, ega Linnavalitsuse hoiatused, et Posti 9 hoone lammutamise kohustuse täitmata jätmise korral rakendatakse suurust sunniraha või korraldatakse ehitise lammutamine.

Täna on Posti 9 kinnistul lösutanud varemed koristatud, maapind siledaks lükatud. Linnale läks see töö maksma 10 000 eurot. Kohe esitatakse Rafalskile arve. Kui Rostislav Rafalski ka nüüd ei asu tegutsema, ootab teda ees Posti tänava kinnistu sundvõõrandamine!