Publik võttis väga soojalt vastu noored lõõtsamängijad Kristin Semmi, Lisete Härma ja Mart Kirotari. Mart tõestas, et on võimalik mängida ka lõõts tagurpidi käes. See vigur tuli hästi välja ja aplaus „Ukuaru valsi" järel oli tormiline. Noored neiud ja naised lõid lõõtsamängule lisaks ka laulu lahti. Meie valla lõõtsanaine Linda Kivimets esines koos Helgi Talviste, Marje Mäekalle, Külli Valgu ja Külvi Paidega. Et lõõtsamäng võib olla peretraditsioon, seda tõestasid ema ja tütar Ülle ja Kristi Kool ning Elmar, Kristjan ja Rainis Ruusamäe. Kohale olid tulnud Pärnu lõõtsaklubi naised ja mehed ning Oravapoisid (Aigar Luimi, Elvo Vaher ning Mart Suurmann) ning Eesti pikim lõõtsamees Ants Järv. Tarmo Noormaa ja Juhan Uppin näitasid lõõtsamängu kõrgtaset ja ilmestasid esinemist pajatustega suurest mängumehest Karl Kikkast. Kikka õpilaseks olnud Ants Taul esitles oma uut plaati „Aig Teppo lõõtsage", kus on peal mitmeid Karl Kikka lugusid.

Lõõtsaklubi andis Taavi Teinbasile üle elutööpreemia, mille juurde kuulus ka eriline elueliksiir. Eakas pillimees võlus oma pillist välja ka tänuloo.

Kontserdi lõpus asus lavale 40-liikmeline lõõtsaorkester ja lõpulooks oli traditsiooniline „Pillimehe leib", millele publik aplodeeris püsti seistes. Ilus päev täis muusikat oli kingitus kõigile kontserdikülastajatele ja sai teoks tänu peakorraldajale Heino Tartesele, keda tänati kontserdi lõpus ja kõigile pillimängijatele, kes oma kulu ja kirjadega kohale tulid. Selleks, et pillimehed tühja kõhuga koju ei läheks, andsid oma panuse toetajad-sponsorid: Heimar Hani, perek. J. Siimus, perek. Vaasa, perek. Ani, kohvik Atsi Juures, Valgjärve Vallavalitsus. Neid peeti meeles raamitud tänukirja ja meenega. Suur tänu toitlustajatele Rõngust, Reijo Hausenbergile, Heiki Siilbekile, Astra Kittusele, Hiie Kalale abi eest!

Tore rahvamuusikaüritus on läbi, kuid juba on mõeldud, kuidas väärikalt tähistada K. Kikka 100. sünniaastapäeva. Arvestades suure publikuhuviga toimub see vabaõhupeona suve lõpus, 23. augustil Valgjärve külaplatsil. Selle ürituse raames peetakse meeles ka Valgjärvele au ja kuulsust toonud laulumeest Heldur Uibot, kelle sünnist möödub järgmisel suvel 75. aastat. MTÜ Kooli Küla Seltsi eestvõtmisel plaanitakse Helduri koduaeda püstitada väärikas mälestuspink.