„Suure osa külastajatest moodustasid kohalikud elanikud, aga oli huvilisi ka kaugematest Eestimaa paikadest: Viljandist, Narvast, Võrust, Pärnust jne. Kuna tekstimaterjalid on muuseumis peale eesti keele veel vene ja inglise keeles, on muuseumit huvitav külastada ka nendel, kelle emakeeleks ei ole eesti keel.
Külastajaid on olnud nii kaugematest riikidest: Jaapanist, Ameerikast, Prantsusmaalt jne kui ka meie naabermaadest Soomest, Venemaalt, Lätist. Suurem osa külastajatest on üksikkülastajad, kuid tullakse ka gruppidena,“ selgitas Lausma-Saar Delfile.

Soovi peale saatis SA Teaduskeskus AHHAA juhatuse liige Pilvi Kolk külastustatistika ka samas kohas varem olnud AHHAA teaduskeskuse kohta. Selgub, et aasta varem käis perioodil oktoober-detsember Tallinna teaduskeskuses 13 429 külastajat.

Järelikult on Tallinna südalinna ühe parima avaliku pinna külastatavus vähenenud ligi kümme korda. Loodetavasti pakub see arvutuskäik otsustajatele mõtteainet ning viitab ka linnakodanike tõeliste huvide korrelatsioonile.