Erinevalt eelmistest aastatest pandi seekord piltlikult öeldes jõgi teistpidi voolama ehk kõik võistlusdistantsid sõideti vastu­pidises suunas. Stardikoridor oli natuke kitsam, kuid rada ise hoopis põnevam, nagu kommen­teerisid paljud osavõtjad. Raja algus oli kiire, jätkudes kraavi­pealsetega muinasjutulises män­nimetsas ning enne lõpukiiren­dust said kõik osalejad proovida oma oskust tehnilisel singlil.

Kuni 10aastased lapsed läbi­sid 700meetrise ringi ning neid lapsi oli kokku 116. Kõige noo­rema osavõtja sünniaasta oli 2011. Kõik lapsed olid tublid, kuid eriti tublid olid need lapsed, kes olid osalenud kõigil kolmel etapil: suusa-, jooksu- ja ratta­päeval. Nemad said tänutäheks Tubli Osaleja karika. Kõiki lapsi ootas finišis aga šokolaadime­dal ning soe supp ja kuum tee.

Neidude ja noormeeste kahes vanuseklassis osales kokku 36 noorsportlast, kuid nendes startides võis näha ka tublimaid noori sünniaastaga 2003 ja 2004, kes vanuse poolest startisid eel­nevalt ka laste võistlustel. 11-19­aastased neiud ja noormehed lä­bisid 3,5km ringi, mis oli tava­pärasest natuke erinev ja ka ras­kem. Rada ei kulgenud ainult 3,5 km suusaringil, vaid siia oli põi­mitud ka tehniline singel.

Nooremate neidude klassis tu­li võitjaks Laura Tormet (Porter Racing) ja sama vanade noor­meeste klassis Rait Ärm (Porter Racing). 14-19aastaste neidude klassis tuli võitjaks Lizette Tarlap (Nõmme SPKL) ja sama va­nadest noormeestest võitis Kris­to Prangel (Nõmme Rattaklubi).

Kõik täiskasvanud sõitsid 10­kilomeetrisel rajal, mida meeste põhiklass ja M40 läbisid kaks korda ja ülejäänud ühe korra. Rada oli kiire ja põnev ning va­nuseklasside võitjad olid järgmi­sed: Kert Martma (meeste põ­hiklass, Nõmme Rattaklubi), Alari Kannel (M40, Hawaii Kiirrong) ja Arne Zirk (M55, Saku Suusaklubi), Avely Riiel (naiste põhiklass, Porter Ra­cing), Marge Erm (N35, Twis­ter) ja Kadri Tinits (N50, Saku Suusaklubi).

Kokku osales Saku Kolmikul kolmel etapil 432 inimest, mis on jällegi rekord, eelmine aasta oli 400. Alla 10aastaseid lapsi käis osalemas 181 ja nendest 69 said karikad, ehk siis nemad osa­lesid kõigil kolmel etapil. Erine­vaid peresid osales sellel aastal 37, kellest 16 osales kõigil kol­mel päeval. Need 16 pere said samuti Tubli Spordipere karika.

Saku Kolmik 2013 võitjad on: meeste põhiklass Priit Grün­berg (Porter Racing), M40 Ta­nel Kannel (Hawaii Kiirrong), M55 Karl Lell (Kava Auto); naiste põhiklass Susan Pihelgas (SK Saue Tammed), N35 Marge Erm (Twister), N50 Kadri Tinits (Saku Suusaklubi); noormehed I Rait Ärm (Porter Racing); noor­mehed II Herlent Krik (Saku Suusaklubi); neiud I Hanna Heinsaar (Nõmme Rattaklubi) ja neiud II Karoliina Vahe­nõmm (Alpi Noored). Kõik tule­mused www.sakusuusaklubi.ee

Kas kohtume ka 2014. aastal?
Meeste Saku Kolmiku võitjad vasakult Peeter Schmidt, Priit Grünberg ja Robert Schmidt.

N35 vanuseklassi rattapäeva võitjad vasakult Edit Kannel, Marge Erm ja Kristiina Kõll-Grünberg. Fotod: Sirli Metsamäe