Interneti otselülitused kõikidesse korralduspaikadesse kuvati ühiseks peoks veebilehel www.noorteeuroopapäev.eu. Päeva kajastas veebitelevisioon saatega „Noorte Euroopa Ringvaade".

Noorte Euroopa Päeva Sauel juhtis Madis Milling. Loomeühendus Pistik mängis interneti otselülitusele taustamuusikat ning seisis hea video ja ülekannete eest. Kõik, kes päeva veebitelevisioonist jälgisid, nägid tegusaid ja rõõmsaid Saue noori.

Tervitussõnad lausus abilinnapea Jüri Tümanok, kes andis noortele kaasa mõtte: „Tehke seda, mida te armastate, ja armastage seda, mida te teete - kõik muu on tühi töö."

Tihedasse päeva mahtus EL-i tutvustav minimess, Euroopa-teemaline orienteerumis-, simulatsiooni- ja SMS-mäng ning trummi töötuba, mida vedas Kallervo Karu. Kunstitoas valmis Monika Liivi juhendamisel koonusekujuline kollaaž „Euroopa nägu".

Ott Leplandi kontserdile eelnesid mõttetalgud noortekeskuse väärtuse teemal. Vanemad ja nooremad sauelased leidsid, et noortekeskus on usaldusväärne ja avatud koostööpartner, et noorte ja vanade koostegemine on täitsa normaalne, et noortekeskus tore koht, kus leida uusi sõpru, kuhu tulla ja mis on meie kõigi oma.

Saue Noortekeskuses olid Noorte Euroopa Päeval külas noored Keila linnast ja Nissi vallast ning Turbast. Tänavu ühinesid päevaga üle veebi ka noorsootöötajad ja noored vabatahtlikud Saksamaalt ning Austriast, kes tutvustasid oma kodumaad ja valmistasid koos lastega küpsetist kaiserschmarren.

Päevaga tähistati 62 aastat tagasi astutud esimest sammu praeguse EL-i väljakujunemise suunas. Päeva moto oli „Aktiivne kogu elu", et anda mõista, et Euroopa on aktiivsete ja haritud inimeste elu- ning töökoht. Ole sa noor või vana, ela sa Eestis või Saksamaal - kõigil on võrdsed võimalused, kuid edu pant on ühiselt koos tegutsemine.

Noortekeskuse MONO projekti juht Kristi Kruus: „Minu jaoks tähendas see päev eelkõige suurepärast koostööd noortega, noorsootöötajatega, naabritega ja noortekeskustega üle Eesti. Päev sujus ladusalt, tegevused olid huvitavad. SMS-mängus saavutasime kolmanda koha ja veebitelevisiooni oli huvitav jälgida. Lapsed nägid iseennast telekast, said Ott Leplandilt autogramme ja temaga koos pilti teha. Kõik olid rahul! Sellise suure sündmuse edukas korraldamine kinnitas taaskord, et Saue Noortekeskuses toimetab suurepärane meeskond, kellele noored saavad loota ja keda usaldada. Aitäh kõikidele kaasaaitajatele ja kohapealsele projektijuhile Jan Pillavile."