Koerus toimuva projekti vältel käsitletakse probleeme nagu vaesus, diskrimineerimine, majanduse ja suurkorporatsioonide roll inimõigustele, kuidas meie probleemide lahendamisele saame kaasa lüüa ja palju muud.

Mitteformaalse õppimise käigus külastame näiteks toidupanka, vaatame dokumentaalfilme ja viime läbi erinevaid grupiarutelusid. Noortehevahetuse projektides on tähtis osa ka loomingulistel ja vaba aja tegevustel. Seetõttu Koerus olles me kindlasti käime Väinjärves ujumas, korraldame jalgpallimatši, uudistame Norra allikaid ning õpime rahvuslikke laule laulukaare all. 24. juulil toimub rahvusvaheline kultuuriõhtu, kus kõik riigid saavad tutvustada oma kombeid ja tavasid, pakkuda rahvuspäraseid toite ja jooke ning õpetada selgeks teistele mõned oma rahvale tuntud, kuid teistele tundmatud tantsusammud.

Loomulikult on kõik Koeru elanikud, kes meid juuli lõpus kohtavad, enam kui oodatud meile juurde astuma, küsimusi küsima ja niisama juttu vestma. Vallamaja ees olevale infotahvlile on projekti käigus kindlasti tulemas ka täpsemat infot, et kus ja millal meid kohata võib.