Eesti Rotary esinduse abikuberner, Tallinna Vanalinna Rotary klubi liige Peep Mühls, jutustas, et esimene seeme külvati mulda juba ülemöödunud sügisel, kui klubiliikmed käisid Kohtla-Järvel ja Narvas ühiskonnaõpetuse tunde andmas. “Kui hakkasime kehakinnitust võtma, oli meie klubi tollane president Hans H. Luik kutsunud sinna Tauno Võhmari. Uuesti tuletasime end meelde 2011. aasta kevadel.”

Piirkonna 1420 (piirkonda kuuluvad 59 klubi Lõuna-Soomes ja 15 Eestis) kuberner Mikael Kietz tähendas, et klubi peab pidevalt kasvama ja saama uusi liikmeid, muidu see sureb varem või hiljem välja – see on loodusseadus. “Rotary liikumise kõige tähtsam põhimõte on teenida ühiskonda. Oleme maailmas üks suuremaid sellelaadseid organisatsioone, meil on 1,2 miljonit liiget 200 riigis ja rohkem kui 34 000 klubis.”

Ameerikast alguse saanud Rotary liikumine jõudis Eestisse juba vabariigi algusajal. Kusjuures 1930. aastal asutatud Tallinna Rotary klubicharter-president oli kindral Johan Laidoner ning esimene asepresident peaminister, riigivanem ja hilisem Eesti Vabariigi president Konstantin Päts.