Olustvere sovhoostehnikumis agronoomiks õppinud näitsik tuli oma esimesse töökohta ja oli siin ametis kolhoosi lõpuni.

Järgnevad 11 aastat oli ta Kabala koolis erinevates ametites: alustas majahoidjana, seejärel oli sekretär ja ligi kümme aastat majandusjuhataja. Siit külast leidis ka oma õnne. Abikaasa Ago Leht on ettevõtja.

Peres on kolm last, kellest kaks on juba täiskasvanud ja pesamunast tütar õpib Kabala kooli 6. klassis. Rõõmu teevad viis lapselast.

Raamatupidamise eriala lõpetanud naine tegi 1999. aastal kannapööde: läks FIEna ettevõtlusse ja hakkas töötama raamatupidajana. Ta kuulub mitme oma perekonnaga seotud ettevõtte juhatusse (Ago Auto OÜ, Ago Põllud OÜ, AL Teenused OÜ), aga enam palgatööl neis ei ole. Põllumajandus ja maaettevõtlusega seotud küsimused on Annele väga hingelähedased.

Tegus naine kuulub Tamme külas tegutsevasse MTÜsse Tammekoor. See ühendus on paaril viimasel aastal Tamme küla elule sära andnud. Kevadel oli nende eestvedamisel menukas rohevahetus, sellele järgnes sügisel hoidiste ja nunnude konkurss. Teist aastat alustati advendiaega ühiste töötubadega, kus olid suureks toeks ka käsitööringi naised. Teisel advendipühapäeval oli jõululaat, mis sai alguse üleskutsest minna tänavustele jõuludele vastu omatehtud kingitustega.

 „Oleme leidnud meie külast palju toredaid inimesi, kes tahavad ühiselt midagi teha," sõnas Anne Leht rahulolevalt. Vallavanem on korteriühistu Uustare juhataja ja seetõttu on talle lähedased korteriomanike teemad. Ta tahab hoogustada korteriühistute tegemisi, kutsuda neid kokku ja koolitada, et hakataks kirjutama majade renoveerimiseks projekte.

Praegu Tamme küla igas majas pole korteriühistut, järgmisest aastast muutub see kohustuslikuks. Lehe arvates on õigem moodustada suurem ühistu mitme maja peale, saada sellele korralik juhtimine ja raamatupidamine - siis hakkavad asjad paremini liikuma.

Aastaid laulab Anne Leht Kabala segakooris, mis tähendab, et ka taidlejate elu pole talle võõras.

Täisvolitused sai uus vallavanem 6.detsembril. Sinnamaani oli Anne Leht Jaan Truutsi „töövarjuks": käis kaasas mitmetel kohtumistel ja viis end asjadega kurssi.

„Kandideerisin valimistel, sest tundsin, et tahan teha rohkem, kui ma praegu teen. Tundsin, et tahtmist mul on, oskusi saab alati omandada ja usun, et saame koos palju ära teha. Minu poolt on tehatahtmine ja uudne pilk kohalikule elule.

Kui lisame juurde ka külaliikumise ja kogenud kolleegide panuse vallamajas, saab sellest kokku suur jõud. Minu meelest on Raikküla vald väga rikas - meil on suurepärane asukoht, väga ilus loodus ning palju väe ja sädemega inimesi. Kui me selle kõik rakendame, siis me oleme edukas vald," rääkis Anne Leht veendunult.