Ja koos sai selgeks, et tegelikult on see päris vahva! Teeme ära! Pole probleemi! Mis see siis ikka on!

Ja tehtigi ära.

Laupäeva hommikul kell 10 oli Rakvere Gümnaasiumi Tallinna tänava maja hoov rahvast täis. Õpetajad, õpilased, vanemad, õed-vennad ja mõni sõbra sõbergi oli kaasa kutsutud, et üheskoos kevad südamesse tuua. Lõunaks oli registreerimislehel 117 nime.
Foto: Kaisa Kruusmaa
Talgulised võtsid tööriistad ning läksid nendele määratud territooriumit korrastama. 4a klass oli teinud suure plaani ning ümbruse korrastamise klasside vahel ära jaganud. Igale klassile ikka vastavalt eale ja jõule. Nii said nooremad lapsed riisuda muru ja vedada oksi või pühkida kõnniteesid. Meie maja suured poisid 6. klassidest ja mehed kaevasid ja rohisid rannavolle platsi, et saaks liiva laiali laotada. Ka direktor Aivar Part oli võrkpalliplatsil koos poistega ametis.
Foto: Kaisa Kruusmaa

Kes aga oma tööportsuga hakkama sai, liikus appi neile, kel veel natuke teha oli jäänud. Lõunaks olid paljud juba tööpäeva lõpetanud ning hoovi saabus vaikus. Ainult liivaväljaku töölised kaevasid nohisedes edasi. Nad ei jätnud jonni ning tegid platsi korda. Poole kolmeks oli 15 tonni liiva volleplatsile laiali veetud.

Koolilastelt ikka küsitakse, mida sa täna õppisid. Meie õppisime seda, et vana ütlus selle kohta, kuidas ühtsuses peitub jõud, vastab tõele. Kui on vaja midagi ära teha, ei ole tähtis emakeel või ametikoht või vanus.  Ühtsus peitub heas tahtes ja meeskonnatöös. Ja seda meie majas jätkub veel mitmeteks ettevõtmisteks.
Foto: Kaisa Kruusmaa
Foto: Kaisa Kruusmaa

Foto: Kaisa Kruusmaa