„See, et Eesti, aga ka Euroopa Liit võiksid Lõuna-Koreaga sidemeid tugevdada, oli kõne all Lõuna-Korea Rahvusassamblee esimehe Park Hee-Tae ametlikul Eesti visiidil 2011. aasta suvel. Tegemist on olulise partneriga Eestile ja kogu Euroopa Liidule Aasia piirkonnas. 2011. aastal hakkas kehtima Euroopa Liidu ja Korea vaheline vabakaubandusleping, millega avanes Euroopa Liidu turg Lõuna-Korea kaupadele," lausus Andres Jaadla. „Kultuurisidemed ja sport aitavad tugevdada kahepoolseid sidemeid ja Rakvere on selleks valmis."

„Korea soovib sirreumi tutvustada Euroopas ja Eestis. Sel vöömaadluse liigil on palju sarnasusi jaapani sumomaadlusega," selgitas Riho Rannikmaa. Tema sõnul on Korea huvitatud ssireumi viimisest olümpiale ning nõus loobuma selle nimel oma teisest võitluskunstist taekwondost.

2011. aastal Seoulis peetud ssireumi MM-l osales edukalt Vinni neiu Christina Ojasoo, kes tuli seal viiendaks. Ssireumi treeneri Kang Shi Hoo sõnul on Eesti sportlastel võimalus eelolevatel MM-võistlustel Pusanis kuldmedal saada. 5.-11. juunil 2012 peetakse Korea sadamalinnas Pusanis II ssireumi MM, kuhu on kutsutud viis eesti maadlejat: naiste kergekaalus Christina Ojasoo (SK Sakura) ja raskekaalus Erge Nugis (SK Nipi); meeste kergekaalus Edward Murel (Tartu Do), keskkaalus Gert Roosimägi (JK Aitado) ja Jaan Angerjärv (JK Rei).