Spordihuviliste jaoks jagub võimalusi veelgi - laupäeval kell 11 võib valida, kas jälgida kunstmurustaadionil linna päevade jalgpalliturniiri või hoopis tenniseväljakul linna päevade tenniseturniiri. Või minna spordikompleksi taha tiigi äärde, sest seal püütakse jälle kala - toimub võistlus "Rakvere Koger 2011". Pühapäeval omakorda pakub vaatemängu STRONGMAN GRAND PRIX karikasarja II etapp - kell 15-18 katsuvad spordihalli juures jõudu 12 Eesti tugevamat professionaalset rammumeest.

Kauplemine, kultuur ja ajalugu

Mõistagi tegutseb Pikal tänaval traditsiooniline laat laupäeval ja pühapäeval, 11. ja 12. juunil. Selle üks stardipauke on juba viiendat korda toimuv põnnide paraad. Kuna on punk laulupeo päev, siis pole üldse ime, kui ka põnnid on vastavalt ehitud.

Kauplemise kõrval on laada seekordseks eripäraks kirikuparki koondunud tegevused. Rohkesti on võimalusi oma kätega kohapeal valmistada meelepäraseid esemeid. Lisaks laste töötubadele saavad ka täiskasvanud kaasa lüüa. Esmakordselt on väljas vabaõhusepikoda, kus voolitakse metalli ja igaüks saab vermida Rakvere mündi. Kohalikud kunstnikud on lubanud tulla oma taieseid näitama ja samas uusi looma. Huvilised saavad endilegi pintslid kätte haarata.

Kultuurivürtsi pakutakse laadalistele endiselt Virumaa Teataja hoovis - kummalgi laadapäeval on alates kella 10-st hommikul iga poole tunni tagant keegi uus esineja laval. Näeme ja kuuleme peamiselt rahvamuusikat ja -tantsu Eestist, mujalt Euroopast ja idamaadestki, ent üles astub ka Virumaa Noorteorkestrer ning puhkpilliorkestrid Tapalt, Uhtnast ja Rakverest. 

Hoopis akadeemilisem kultuuriprogramm saab aga huvilistele osaks Kolmainu kirikus - näiteks veel mõni tund enne suurt punki annab kontserdi kammerkoor Solare. Kontsert algab laupäeval, 11. juunil kell 14. Kõlab eeskätt romantismiajastu muusika, lisaks kuuleme muusikat Arvo Pärdilt ning Veljo Tormise tsüklit "Ingerimaa õhtud".

10. ja 11. juunil jätkub ka Rakvere linnuses tegevust, mis on mõistagi keskajahõnguline - müntide valmistamisest ravitseja ja bordelli külastamiseni. Lisaks päevasele ajale kella 11-st kuni 19-ni pakutakse seal õhtust programmi, mis algab kell 20 kahuripauguga. Toimub  vibuturniir, alkeemiaetendus ja kõhutantsuetendus.

Nagu alati, nii ka nüüd saavad linnapäevalised teha ekskursioone nii linnas kui ka päästjate juures.

Peaüritused: jooks, punk ja teater

Reede, 10. juunil õhtul kell 21.30 antakse keskväljakul ühisstart Aqva Spa Ööjooksu kõikidele distantsidele.  Sõltumata distantsist on kõigil finiš spordihalli ees Kastani puiesteel. Lastele on eraldi mõeldu mõmmi jooksud spordihalli vahetus läheduses. Ööjooks paistab muu hulgas silma selle poolest, et ta haarab enda alla pea kogu Rakvere territooriumi - pikim distants on 21 kilomeetrine poolmaraton, millel osalejad teevad sisuliselt kogu linnale tiiru peale. Võimalik on osaleda ka 10 kilomeetri jooksus. Lühim, 5 kilomeetrine distants aga on mõeldud pungijooksuks ning mõistagi on sinna oodatud punklaulupeolised. Sellel rajal ei peagi tegelikult jooksma, vaid võib teha ka kepikõndi või lihtsalt jalutada ning nautida ilusaid vaateid, mis "juhuslikult" teele ette jäävad. 

Päris "pungirada" aga täitub ligi 2000 koorilauljaga laupäeval, 11. juunil kell 18. Kogu punk laulupeo vägi liigub Vabaduse platsilt kesklinna kaudu Vallimäele - lauljad ees ja publik järel. Kes linna päevade melust liialt ära väsinud ei ole, jõuab Vallimäele ka. Vallimäel läheb peoks lahti kell 20 - publik kuuleb koorilauluks seatud punki eesti, vene, inglise, soome ja saksa keeles. Sekka on torgatud üllatusi. Kui aga koorid on lavalt lahkunud, tuleb Soome legend Pelle Miljoona ja paneb peole väärikalt punk(t)i.

Neil kahel peaüritusel on ka oma meened olemas. Neid saab endale hankida Rakvere Turismiinfokeskusest (Laada 14).

Linna sünnipäevamelule loob omamoodi raamistiku Rakvere teatri suveetendus "Noor Eesti". Juba reede hommikul kella 10-st on raamatukogus näitus „Nooreestlased - Jeunesse oblige". Kell 21.30 algab rahvaaias esietendus, mille järel kutsub Noor Eesti teatri väikesesse majja pidutsema - see on LEYAL NYTE värske Rakvere muusika ja külalistega. "Noor Eesti" teine etendus pühapäeval, 12. juunil kell 21 lõpetab seekordsete Rakvere linna päevade kava.

Liiklust mõjutavad ööjooks, põnnide paraad ja laulupeorongkäik

Rakveres ja linna sissesõiduteedel pole linna päevade aegu teesulgusid ette näha. Küll aga tuleb arvestada liikluspiirangutega linna sees reede õhtul ööjooksu ajal ning kahel korral laupäeval - hommikul kell 10-11 põnnide paraadi ajal ning õhtul kella 18-19, kui toimub Punk Laulupeo rongkäik.

Kuna eriti just punk laulupeole tulijate hulk võib olla väga suur, siis neil, kes tulevad Rakverre oma autoga, soovitavad korraldajad teha seda piisava ajavaruga, et leida linnas sobiv parkimiskoht ning jõuda õigeks ajaks soovitud üritusele. Arvestada tuleb sellega, et parkimisolud Vallimäel peopaiga lähiümbruses on väga ahtad. Seetõttu pole mõtet üritada sõita "väravasse", vaid tuleb leida autole koht pigem südalinnas või ka näiteks raudteejaama lähistel.