Huvi pakkusid paadid, püünised, kalandusturismitooted, kala käitlemise, esmatöötlemise ja pakendamisvahendid, jahutus- ja külmutusseadmed.

Messi seminaril kõneldi kala püüdmisest, püügi tasuvusest, kala kasutamisest, ühistulisest tegevusest ning hüljestega seotud muredest.

Kalandusühingu juhatuse esimehe Kaido Vagistömi sõnul on spetsiaalselt rannakaluritele mõeldud mess maa ilmas ainulaadne. "Külastame ja osaleme messil teist aastat järjest. Kui eelmisel aastal oli Eesti esindatud vaid ühe eksponendiga, siis tänavu tutvustasid Eestit juba neli ettevõtjat: Laxter-boat AS kalapaadiga, Imre Kivi mõrdadega, Kalurivõrgud OÜ kalavõrkudega ja Vitarsis OÜ kalatoodetega," ütles Kaido Vagiström.

Harjumaa rannakalurid tutvusid ka europrojektide toel rajatud väikesadamatega. Kohaliku omavalitsuse poolt väljaehitatud Pühamaa kalasadam oli antud näiteks hallata küla kaluriühistule.

Kuigi Eestis ei saa koolis rannakaluriks õppida, tegutseb meil ligikaudu 2600 kutselist rannakalurit. Koolitusreisi viimasel päeval tutvutigi Turu saarestikus asuva Paraise kalakooliga, kus pakutakse mitmekülgset kalamajanduse ja keskkonnaalast õpet nii noortele kui ka täiskasvanutele. Kalapüügi ja kalakasvatuse kõrval õpetatakse jälgima ka merevee seisundit, seal uuritakse, mida kala on söönud, et teada, millises olukorras on meri. Paraise kalakooli ja Harju Kalandusühingu koostööprojekti raames tahetakse pakkuda rannakaluritele täiendõpet.