Pilt kaameratest koondatakse keskusesse, kus vallas toimuvat jälgivad politseinikud. Tänapäevased kaamerad võimaldavad jälgida kogu kaamera piirkonnas toimuvat tegevust ning vajadusel pilti suumida. Näiteks autonumbri tuvastavad uued valvesilmad lausa ligikaudu 300 meetri kauguselt ning näha on ka see, kas autojuhil on turvavöö peal või ei. Kaamerasilmale ei jää märkamata ka hämaras ja pimedas tehtud teod. Lisaks otsepildile salvestatakse kogu materjal ning seeläbi on võimalik kontrollida kõiki tegemisi ka tagantjärele.

Lisaks eelmainitud headele omadustele on kindlasti tähtis ka võimalus muuta kaamerate asukohta. See tähendab seda, et rahvarohkemate sündmuste ajaks saab toimumispaika juurde tuua lisakaameraid, mis muudab üritused turvalisemaks ning ehk ennetab ka võimalikke pahategusid.

Valvesüsteemi paigaldanud firma Securer OÜ juht Andres Piirsalu rääkis, et samasugune süsteem töötab väga hästi ka näiteks Otepääl, Võrus, Põlvas ja Tõrvas. „Selle valvesüsteemi suurimaks eeliseks see, et kaamerad töötavad reaalajas," lausus Piirsalu.

Räpina konstaablijaoskonna politseileitnant Silver Paabo rõhutas samuti kaamerate kaasaegsust ja kvaliteetsust, mis teeb süütegude avastamise ja süüdimõistmise lihtsamaks. Politseileitnant avaldas lootust, et valvesüsteem vähendab kuritegevust ja häirivat käitumist, sest tõenäosus vahele jääda on nüüdsest suurem. „Inimesed peaksid arvestama, et politsei füüsiline kohalolek ei olegi alati vajalik, nende ebaseaduslik tegevus võidakse fikseerida videoseire abil," hoiatas härra Paabo.

Projekti maksumus oli üle 40 000 euro.