Jõepromenaad sai kiiresti jalutajate ja tervisesõprade meelispaigaks ning tänu jõepromenaadi aktiivsele kasutusele oli selge, et rada peab saama ühendatud Vesiroosi Gümnaasiumi juures oleva tervisepargiga!

Ettevalmistused III etapi ehitustöödeks algasid 2009. aastal, kui vallavalitsus esitas taotluse Keskkonnainvesteeringute Keskusele „Vigala jõe ja selle kaldaosa korrastamine 3. etapp“ töödeks ja KIKi poolt positiivse vastuse laekumisega, et projekti rahastatakse 1 703 640 krooniga.

Projekti käigus puhastati jõgi prahist ja setetest ning ehitati uus kallasrada alates Side tn haljasalast kuni Vesiroosi pargini. „Senini on nimetatud projekt kõige töömahukam olnud, kuna tegemist oli väga niiske, üleujutatud maa-alaga linna keskel, jõgi oli kohati täiesti ligipääsmatu ning jõe kaldad täiesti võsastunud,“ selgitas valla haljastusspetsialist Sirle Sule.

Kallasraja äärde on ehitatud uued istumispingid, prügikastid ja tänavavalgustuslaternad, peen puupitsist varjualune ja üle käänulise jõe puidust sillad. „Esmapilgul lihtsalt võsastunud ala on tänaseks end ilmutanud väga mitmekülgsena. Siin on kaskede ja angervaksadega kooslus, mille kõrvale jääb ürgmaastikku meenutav kollaste võhumõõkadega ala, jõe kallastel kasvab kohati pilliroog. Siin on ka suur koprapesa ning palju maa-aluseid koprakäike, samuti on kobras ehitanud tammi,“ lisas Sule.

Jõepromenaadi pikendusega lahendati ära ka Heina tänava juures asuva silla kitsaskoht, nimelt käänulise sõidutee kõrvale ehitati kallasrada ning jõgi tõsteti tagasi vanasse jõesängi. Lõiguti kindlustati jõe kallast ka maakividega.

Rapla Vallavalitsuse omafinantseering projekti on 190 290 krooni.