Reedel, 17. oktoobril oli kassatsioonkaebuse riigikohtule esitamise tähtaeg ning maavalitsuses oodati tähtaja lõppu pingsalt. AS ATKO Bussiliinid edasi enam ei kaevanud ning see tähendab, et lähipäevil sõlmib maavalitsus lepingu hanke võitnud bussifirmaga AS Hansa Bussiliinid.

Praegu on maakonnaliinide vedajaks AS GoBus, kes on allhankelepinguga delegeerinud oma õigused ja kohustused kohalikule vedajale Rapla Bussipark OÜ-le. Seaduse järgi on võimalus pikendada lepingut olemasoleva vedajaga kuni kaks aastat, kui hanke käigus on tekkinud vaidlus. Maasekretär Ene Matetski ütles, et olemasoleva vedajaga on läbirääkimisi peetud ning firma on nõus jätkama. Lepingut pikendatakse kuus kuud.

Järgmisel suvel kaasnevad Hansa Bussiliinidega lepingu sõlmimisega olulised muutused. Esimene neist on liinivõrgu laienemine. Maavalitsus tegi tihedat koostööd omavalitsustega, et muuta sõidugraafikud kohalikele inimestele vajalikumaks ja sobivamaks. Teise suure muudatusena tulevad kasutusse uhiuued bussid. Need on reisijatele palju turvalisemad, soojemad ja mugavamad. Uutel bussidel on peal näiteks alkolukud.

Siiani on uus lepingutäitja olnud võrdlemisi ebakindlas seisus. Ei teatud, millal busse tellida ja millal olla valmis lepingut täitma. Matetski tõdes, et praeguseks hetkeks on olukord palju selgemaks saanud.