„Puhas põhjamaine kinematograafia. Karge ja karm on puude saatus, pakkuda silmale ilu ja kehale sooja. Film, mille oleks tahtnud ka ise valmis teha,“ kommenteeris võidutööd festivali žüriiliige Meelis Muhu.

109 esitatud filmi hulgast sai teise koha must komöödia “Peetri huvitav asi”, mille autorid Sander Maran ja Jan Andresson said lisaks Overalli auhinnale ka eksklusiivse kutse osaleda Eesti filmiajaloo suurimas projektis Filmitalgud. Kolmanda koha saavutanud töö, terava sotsiaalse sõnumiga animafilmi “The Puppet Factory”, autor Peeter Ritso auhinnati samuti Overalli kinkekaardiga, kuid osaleb ka PÖFF-i lemmikuna järgmisel filmi suursündmusel prestiižse PÖFF-i passiga.

Esmakordselt oli ka publikul võimalus valida oma lemmik. Facebookis toimunud hääletuse võitis Olga Bulgakova emotsionaalne animafilm “Memento Vitae”.

Žürii, kuhu kuulusid lisaks tunnustatud dokumentaalfilmide autorile Meelis Muhule armastatud näitleja Mait Malmsten, PÖFF-i esindaja Siim Rohtla, pikaajaline Sleepwalkers festivali juht ja praegune produtsent FrostFX stuudios Helen Vinogradov, esimese festivali võidufilmi „Silver ja Viki“ autorid Irina Tammis ja Kadri Kuusk ning Overalli esindajana Andres Valkonen, jagasid punkte 109-st filmist lausa 36-le, mis näitab esitatud filmide head taset ning seda, et esikümne hulka pääsemine ei olegi nii lihtne.

Kolme võidufilmi, esikümmet ja teisi žürii poolt ära märgitud töid näeb festivali kodulehel, kus on üleval ka kõik eelneva kolme festivali võidutööd.

Veebifilmide festivali „Lae Üles!“ korraldab pikaajaline Canoni koostööpartner Overall Eesti koostöös PÖFF-i ja Kinobussiga.