Rapla valla kauneim kodu - perekond Kuusmanni elamu Uuskülas.

Rapla valla parim naissportlane

Triinu Rooni on edukalt esindanud Eestit orienteerumisjooksus maailmameistrivõistlustel, Euroopa noorte meistrivõistlustel ja Balti meistrivõistlustel.
Eesti meistrivõistlustel orienteerumisjooksus on ta oma vanuseklassis kindlalt esikolmikus, sealjuures oli ta kolmel korral esikohal. Tema treener on Vallo Vaher.

Rapla valla parim meessportlane

Peeter Pruus saavutas Eesti maastikuratta maratonis Eliit klassis kolmanda koha. Ta osales 2013. aastal mitmetel Eesti ja maailma tasemel võistlustel, kus saavutas väga kõrgeid tulemusi.

Rapla valla parim treener

Indrek Ruut on kolmandat hooaega Rapla Korvpallikooli meeskonna TYCO Rapla peatreener. 2013. aasta kevadel näitas meeskond tema juhendamisel G4S korvpalli meistriliiga final four´is väga head mängu. TYCO Rapla lõpetas hooaja 4. kohaga. Lisaks treenib Indrek ka Rapla Korvpallikooli noorte meeskondi.

Rapla valla parim võistkond

Kristin Vaha ja Andres Liiv saavutasid 2013. astal World Open standardtantsudes ja Euroopa ning maailma meistrivõistlustel väga häid tulemusi. Eesti Meistrivõistlustel standardtantsudes võideti I koht ja Eesti Meistrivõistlustel kümnes tantsus II koht.

Haridusauhind „Rapla Rüblik"

Anu Kuljus on 25 aastat olnud õpetaja, sellest 18 aastat erilasteaias Pääsupesa. Ta on saavutanud väga häid tulemusi draamaõppe alal. Ta osutab füüsilise puudega lastele rehabilitatsiooni teenuseid, viib läbi oskuslikul tasemel liikumistunde ja ravivõimlemist.
Maarika Laanisto austab õpilasi ja õpilased austavad teda. Ta on õpilastele usaldus- ja kontaktisikuks. Tema õpilased on riigieksamitel saavutanud suurepäraseid tulemusi ja paljud neist õpivad ülikoolides edasi füüsikat või tehnilistel erialadel.
Avo Ambur oli neli aastat Rapla valla hariduskomisjoni esimees. Tema eestvedamisel ja tasakaalukal juhtimisel valmis 2013. aastal Rapla valla hariduse arengukava. Tugeva strateegina aitas ta teha mitmeid hariduse arengule olulisi otsuseid.

Kultuuriauhind „Valla Vedur"
Kalju Visnu on 16 aastat Rapla kultuurikeskuses olnud asendamatu mees. Ta teeb oma tööd südamega ning pühendumisega. Tema käest võib abi küsida nii peenema vastuvõtu korraldamisel kui ka lihtsate laatade ja messi juures. Ta on alati olemas ja vastutulelik.
Tiiu Kosk on korvpallitreener ja Rapla Ühisgümnaasiumi õpetaja, kelle õpilased on olnud ja on praegu Eesti koondislased. Eesti naiste korvpalli meistriliigas võistlevad viis võistkonda, nendest üks Raplast. Rapla võistkonna kõik mängijad on saanud korvpallihariduse Rapla Korvpallikoolis tema käe all.
Raimo Tappo on ligi 50 aastat olnud tõeliseks Veduriks muusikamaastikul. Ta on algatanud ja osalenud lugematutes orkestrites ja ansablites. Vastavalt vajadusele lööb ta lahti oma vaskpilli- või löökpilliarsenali. Tema õpilased on olnud edukad nii vabariiklikel kui regiooni konkurssidel ning jätkanud muusikuteed.

Sotsiaalvaldkonna „Elusa tule auhind"
Vladimir Korolkov on aastaid olnud Rapla Puuetega Inimeste Seltsi esimees. Ta aitab kodust välja tuua liikumisvõimetuks või puude tõttu sotsiaalsest elust taandunud inimesi. Tema eestvedamisel on kaardistatud Rapla linnas juurdepääsud ühiskondlikele hoonetele ja neid võimalusi parandatud. Ta on aktiivne sportlane ning invaspordielu edendaja.